NA24.no


Hege Storhaug er bokaktuell med «Islam, den 11. landeplage».
Hege Storhaug er bokaktuell med «Islam, den 11. landeplage».

- Vi boikotter ikke Hege Storhaug

Sist oppdatert:
Ark Bokhandel sier at avlyste signeringer var utenfor deres kontroll.

– Beslutningen hos ARK-bokhandlerne om å nekte Hege Storhaug forfatterbesøk for boksignering kommende lørdag, er et oppsiktsvekkende angrep på ytringsfrihet og forfatterskap i Norge. Oss bekjent er det første gang dette har skjedd i norsk historie, sa Bjørn Mellebye i Larvikdebattforum etter at Telemarksavisa skrev at bokjeden Ark hadde avlyst fem avtalte boksigneringer med Hege Storhaug.

Kategori- og Innkjøpsdirektør Jon Georg Husby i Ark Bokhandel avviser at Hege Storhaug blir boikottet.

- Dette stemmer ikke. Vi har allerede hatt Hege Storhaug på signering i en ARK-butikk, og boken Islam er tilgjengelig i alle våre 113 butikker over hele landet. Vi har også Hege Storhaugs andre bøker tilgjengelig.

Han sier at de avlyste signeringene har vært utenfor Arks kontroll.

- I de tilfellene det har vært ønske om signering og det ikke har blitt noe av, så skyldes det enten at tidspunktet ikke passet for butikken eller fordi sentrene ikke har ønsket å gjennomføre signeringen, sier han og legger til.

- ARK Bokhandel verner om det frie ord og står sterkt som forsvarer av ytringsfriheten. Vi ønsker selvsagt Hege Storhaug velkommen til å gjennomføre signeringer i våre butikker.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere