NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Hege Storhaug er bokaktuell med «Islam, den 11. landeplage».
Hege Storhaug er bokaktuell med «Islam, den 11. landeplage».

- Vi boikotter ikke Hege Storhaug

Sist oppdatert:
Ark Bokhandel sier at avlyste signeringer var utenfor deres kontroll.

– Beslutningen hos ARK-bokhandlerne om å nekte Hege Storhaug forfatterbesøk for boksignering kommende lørdag, er et oppsiktsvekkende angrep på ytringsfrihet og forfatterskap i Norge. Oss bekjent er det første gang dette har skjedd i norsk historie, sa Bjørn Mellebye i Larvikdebattforum etter at Telemarksavisa skrev at bokjeden Ark hadde avlyst fem avtalte boksigneringer med Hege Storhaug.

Kategori- og Innkjøpsdirektør Jon Georg Husby i Ark Bokhandel avviser at Hege Storhaug blir boikottet.

- Dette stemmer ikke. Vi har allerede hatt Hege Storhaug på signering i en ARK-butikk, og boken Islam er tilgjengelig i alle våre 113 butikker over hele landet. Vi har også Hege Storhaugs andre bøker tilgjengelig.

Han sier at de avlyste signeringene har vært utenfor Arks kontroll.

- I de tilfellene det har vært ønske om signering og det ikke har blitt noe av, så skyldes det enten at tidspunktet ikke passet for butikken eller fordi sentrene ikke har ønsket å gjennomføre signeringen, sier han og legger til.

- ARK Bokhandel verner om det frie ord og står sterkt som forsvarer av ytringsfriheten. Vi ønsker selvsagt Hege Storhaug velkommen til å gjennomføre signeringer i våre butikker.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere