NA24.no

- Vi er bedre enn Frankrike og England

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Reuters)
Sist oppdatert:
Silvio Berlusconi går «komiske Ali» i næringen.

Etter at Hellas-situasjonen er tilbake på skinner, har fokuset rettet seg mot Silvio Berlusconis Italia.

Italia har en gjeld på utrolige 2.000 milliarder euro, noe som tilsvarer 120 prosent av landets bruttonasjonalprodukt. Med dagens markedsrente, vil rundt 7 prosent av bruttonasjonalproduktet gå med til å betale rentekostnader.

Hvis Italia ryker, så er det ragnarokk for europeisk økonomi. Alarmklokkene har gått for europeiske økonomer for lenge siden, mens Berlusconi er ute og roet ned markedene på sin måte fredag.

- Rammes av fordommer
- Italia er sterkere rustet enn Frankrike og Storbritannia, uttaler Berlusconi i forbindelse med G20-møtet og diskusjonen rundt Europas økonomiske situasjon.

Men han gir seg ikke der.

- Restaurantene og hotellene er fulle, og det er ingen tegn til krise. Italias troverdighetsproblemer skyldes fordommer.

Fredag ble det klart at italienerne har godtatt at Det internasjonale pengefondet IMF skal overvåke reformprosessen av pensjons- og arbeidsmarkedet i landet. Dette for å sikre at reformprosessen ikke stopper opp.

Berlusconi sier at han fortrekker å ha IMF som overvåker av italiensk politikk. Han sier videre at landet ikke trenger lån fra IMF.

- Italiensk økonomi er solid og husholdningene sparer penger.

Berlusconi sier videre at regjeringsmedlemmer som har snudd ham ryggen, nok vil komme tilbake igjen.

Dette er ikke akkurat første gang at den godeste Berlusconi vekker oppmerksomhet med sine uttalelser.

Flere klovnestreker
Flere ganger har han hevdet at kinesiske kommunister kokte barn for å lage gjødsel. Romano Prodi, som vant valget mot Berlusconi i 2006, hadde det kommunistiske partiet som en del av sin plattform.

Et tysk medlem av EU-parlamentet kalte han en nazistisk vakt i en konsentrasjonsleir.

Den finske presidenten Tarja Halonen mente Berlusconi at han kunne overbevise med sin playboy-sjarm.

Barack Obama, omtalte han som «solbrun». Så nøyde han seg ikke bare med Obama - han benyttet også anledningen til å omtale hans kone, med det samme.

«Jeg skal hilse fra en mann, som heter, som heter.......eller vent, det er en som er solbrun. Barack Obama!»

Og han fortsatte:

«Dere vil ikke tro det, men to av dem gikk ned til stranden for å ta solbad, fordi hans kone er også solbrun», sa Berlusconi, og høstet latter fra sine partifeller.

Så vekket han harme hos store deler av landets feminine befolkning. Årsaken skyldes følgende kommentar han kom med på et TV-program rettet mot den tidligere ministeren Rosy Bindi.

«Du har alltid vært vakrere enn intelligent».

Heller ikke eurosonens mektigste leder, tyske Angela Merkel, skal ha sluppet unna Silvios skarpe tunge.

Henne skal han flere ganger ha omtalt som «Culona inchiavabile» i et telefonintervju i juli. Intervjuet ble tatt opp grunnet en etterforskning knyttet til utpressing mot Berlusconi.

Litt omskrevet betyr dette utrykket en person med en stor bakdel som man ikke kan ha sex med, noe som neppe er med på å bedre Italias allerede frynsete rykte hos tyskerne.

Seg selv, derimot, har han beskrevet som italiensk politikks svar på «Jesus» og som «Supermann».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere