- Vi er i ferd med å bli en nasjon av pyser

Løypekjører Johannes Haukåssveen tok dette bildet tidlig lørdag morgen. Sporene forsvant raskt etter at de var kjørt opp.

Løypekjører Johannes Haukåssveen tok dette bildet tidlig lørdag morgen. Sporene forsvant raskt etter at de var kjørt opp. Foto: Johannes Haukåssveen/Birkebeiner

Langer ut mot helgens avgjørelse.

17.03.14 08:56

Birkebeinerrennet ble avlyst lørdag på grunn av sterk vind. Det ble målt 20 sekundmeter vind på Raufjellet og 14 sekundmeter på Skramstad.

I utgangspunktet ble starten på rennet utsatt med én time fra 7.30 til 8.30, men rett før klokka 7.45 kom meldingen om at rennet ikke lot seg gjennomføre.

Som en konsekvens av dette var det 17.000 påmeldt personer som slukøret måtte innse at årets renn gikk i vasken.

- Nasjon med pyser
Til Dagens Næringsliv (DN) reagerer eks-spesialsoldat Per Einar Bakke på avgjørelsen om at det ikke ble noe av rennet.

- Folk bli sydd puter under armene på og stakkarsliggjøres, i stedet for at de stilles krav til og må takle utfordringer. Vi er i ferd med å bli en nasjon av pyser. Det lover ikke godt for fremtiden og den stadig tøffere konkurransen landet vil møte.

Han ble opplyst om avgjørelsen av sin 15 år gamle påmeldte sønn. Bakke langer også ut mot arrangørenes opptreden.

- Rennlederen minnet jo mest om en barnehagetante der hun sto på NRK og unnskyldte seg. Som kjent skal alle barnehagebarn polstres godt inn og beskyttes mot alle fæle ting, sier han til avisen.

Rennleder Sølvi Amundsen Aas har selv lang karriere i forsvaret.

- Isolert sett har han et poeng i det han sier, men jeg synes ikke dette kan kobles opp mot avgjørelsen vi tok lørdag, sier hun til DN.

- Vi vet at blant de 17.000 er det flere som ville slitt i vinden. Vi arrangerer turrenn for alle, ikke bare for de tøffeste. Hvis været er så dårlig at vi ikke tror alle kommer seg over, så avlyser vi. Det har i alle fall vært slik til nå, sier rennleder Sølvi Amundsen Aas til DN.

(artikkelen fortsetter under faksimilen)

Beholder pengene
Birkebeinerrennet på ski er 54 kilometer og går fra Rena i Hedmark til Lillehammer i Oppland. Det ble første gang gjennomført i 1932.

Også i 2007 ble rennet avlyst på grunn av sterk vind – da for første gang.

Når Birkebeinerrennet blir avlyst på grunn av klimatiske forhold på renndagen, så får ikke løperne refundert startkontigenten.

- Det står i vårt program at arrangøren beholder startkontingenten hvis rennet blir avlyst på arrangementsdagen, uttalte styreleder og daglig leder Hans Petter Wahl Adolfsen i Birken AS til NTB.

Birkebeinerrennet på ski er 54 kilometer og går fra Rena i Hedmark til Lillehammer i Oppland. Det ble første gang gjennomført i 1932.

Slik så det ut i løypeområdet på Rena litt utpå morgenkvisten lørdag. Foto: Webkamera/BirkenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag