NA24.no

- Vi er ikke fornøyd

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Nytt underskudd for Marine Harvest. Men selskapet leverer bedre enn ventet.

Marine Harvest leverer et resultat som er bedre enn forventningene i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Bedre enn fryktet
I andre kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på minus 16 millioner kroner, mens analytikerne på forhånd ventet et resultat på minus 35 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. I samme periode i 2007 hadde selskapet et underskudd på 197 millioner kroner.

Selskapet, som i lengre tid har slitt fiskehelseproblemer på anleggene i Chile fikk et driftsresultat før verdijustering av biomasse på 145 millioner kroner, mot 338 millioner kroner i samme fjorårsperiode. Analytikerforventningene lå på 87 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

258789

I andre kvartal hadde selskapet driftsinntekter på 3.195 millioner kroner, mot 3.592 millioner kroner i samme periode i fjor. Analytikerne ventet seg driftsinntekter på 3.155 millioner.

- De reduserte driftsinntektene er i hovedsak knyttet til nedgangen i realiserte priser, lavere slaktevolum og negative valutaeffekter, opplyser konsernet.

- Ikke fornøyd
- Marine Harvest er ikke fornøyd med de finansielle resultater for gruppen i annet kvartal. Vi har imidlertid implementert flere kraftfulle operasjonelle tiltak og er fornøyd med bedringene vi har oppnådd så lang i Skottland og Chile, sier administrerende direktør Åse Aulie Michelet i Marine Harvest, og fortsetter:

- Vi stengte Chinguihue-anlegget i Chile i april og stengte Teupa-anlegget i juli. Selv om den biologiske situasjonen er alvorlig, faller antallet nye utbrudd for Marine Harvest.

Et totalvolum på 80.509 tonn laks ble solgt i andre kvartal, sammenlignet med 85.303 tonn i samme kvartal i fjor.

Venter lave volumer i Chile
Som en følge av dødelighet og fremskyndet slakting, vil Marine Harvest få et betydelig redusert slaktevolum i Chile i andre halvdel av 2008.

- Restruktureringen fortsetter og en ny forretningsplan for Chile vil bli ferdigstilt i løpet av tredje kvartal. Som en del av denne planen vil verdien av eierandelene, inkludert lisenser og goodwill, bli vurdert. Basert på prisutviklingen så langt i andre halvdel av 2008, i tillegg til de implementerte driftsmessige tiltakene, venter vi at de operasjonelle resultatene for tredje og fjerde kvartal vil vise en klart positiv utvikling, sammenlignet med andre kvartal, sier Åse Aulie Michelet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere