NA24.no

Foto: Altschul Michael (EPA)

- Vi er lurt som alle andre

Sist oppdatert:
To nordmenn siktet i Danmarks største svindel

Den svindelsiktede Stein Bagger ble fredag varetektsfengslet i fire nye uker. Den norskfødte Bagger har i dag tilstått svindel av hele 831 millioner danske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Nå viser det seg at også to nordmenn er siktet i en av Danmarks største svindelsaker gjennom tidene.

Det at min klient er siktet i den danske saken, kommer ikke som noen overraskelse. Snarere tvert imot etter at Stein Bagger ble pågrepet, sier advokat Ole Petter Drevland til NA24.

Nært samarbeid
Drevland forsvarer daglig leder i det norske firmaet A-Vision, et selskap som har hatt et årelangt samarbeid med danske IT Factory. A-Vision het i en periode selv IT Factory da det norske selskapet formidlet salg av IT Factorys produkter.

Les også: Kjempekrav etter Bagger-konkursen

NA24 har snakket med daglig leder og eier av A-Vision. Han sier at saken naturligvis er en belastning, men er samtidig glad for at saken nå begynner å rulle, slik at man kan komme til en avklaring. Han gjør det også klart at ham selv og selskapet vil samarbeide fullt ut med dansk politi. For øvrig viser han til sin forsvarer.

Det er de to eierne av A-Vision som er siktet i saken sammen med Stein Bagger og en svensk statsborger.

- Vi er glade for å ha fått status i saken, slik at man får rettigheter. Begge har stilt til avhør, og er innstilt på å bidra. Slik jeg ser det ligger det overhodet ikke noen dramatikk i dette. Vi har ventet på det, og det forundrer oss at det ikke har kommet før. Jeg mener det er helt naturlig at dansk politi tar kontakt med de forskjellige aktører, som slik vi ser det, har blitt lurt av Bagger, sier Drevland.

- Mange millioner kroner
Stein Bagger er siktet for milliardbedrageri etter at IT Factory gikk over ende i desember i fjor. Drevland gjør det klart at de to nordmennene er siktet for bedrageri i forhold til deler av forholdene.

- Jeg har ikke nøyaktig beløp, men det er snakk om mange millioner kroner. Det er store beløp.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Drevland forteller at de to har vært i avhør som er foretatt av Økokrim for halvannen uke siden. Det har også blitt foretatt husransakelser og ransakelse i bedriftens lokaler i Oslo.

- Min klient har svart på alle spørsmål, og de to vil gjøre sitt ytterste for å bidra med opplysninger i saken, sier Drevland, som sier at det aldri har vært snakk om å varetektsfengsle de to.

- Ikke dramatisk
- Vi ser ikke på dette som dramatisk over hodet.

- Hvordan opplever de siktelsen?

- Selvfølgelig synes de saken er svært uheldig, og sterkt beklagelig. De vil gjøre sitt ytterste til å bidra til sakens oppklaring, og de føler seg ført bak lyset. De har vært helt uvitende i forhold til svindelen som har funnet sted, sier Drevland.

Les også: Bagger-bok på narredagen

IT Factory gikk over ende i begynnelsen av desember i fjor, og Stein Bagger la på rømmen fra ferie i Dubai. Han ble senere pågrepet i Los Angeles da han meldte seg selv for politiet. Totalt har rundt 1,3 milliarder danske kroner gått tapt i det som er en av Danmarks største svindelsaker gjennom tidene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere