*Nettavisen* Økonomi.

- Vi er svært skuffet over TV2

Nestleder i Handel og Kontor, Peggy Hessen Følsvik (t.v.) og Ove Magnus Halkjær som er Ove Magnus Halkjær,leder informasjon, organisasjon og samfunnskontakt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Handel og Kontor har klaget TV2 inn for «pressepolitiet» etter flere brudd.

Handel og Kontor har klaget TV2 inn for Pressens faglige utvalg (PFU) for brudd på flere punkter i pressens Vær Varsom-plakat.

Bakgrunnen for klagen er at Handel og Kontor i flere nyhetsoppslag i TV2 den 22. februar angående søndagsåpne butikker har blitt tillagt synspunkter som er uriktige.

Klagen er lagt ut på Handel og Kontors nettside som du kan lese her

De fire saker det vil vises til i denne saken er
A) Opprinnelig artikkel: Vårt Land onsdag 22. februar 2012: Kraftig vekst i søndagsåpne butikker

B) TV2.no onsdag 22. februar klokken 8.47: LO raser mot søndagsåpne butikker

C) TV2.no onsdag 22. februar klokken 13:57: Vil bli Norges første søndagsåpne by

D) TV2.no onsdag 22. februar: Politisk panel: Bør butikkene ha åpent på søndager?

- Vi må si at vi er svært skuffet over at TV2 ikke innser at å tillegge vår organisasjon synspunkter som er uriktige, vanskeliggjør debatten og ødelegger et konstruktivt offentlig ordskifte. Det er spesielt bemerkelsesverdig at TV2 ikke fanger opp hva HK mener, men snarere terper videre på de synspunkter de mener HK har. Vårt mål er at man på et saklig og fordomsfritt grunnlag bør kunne diskutere denne viktige problemstillingen som berører arbeidstidene til tusenvis av ansatte, så vel som konkurransevilkårene til en av Norges største næringer. Slik som TV2 her legger opp debatten, snarere forvirres meningsbærerne om hverandres standpunkter, saken tåkelegges og debattklimaet forsures for alle parter, oppsumerer Ove Magnus Halkjær,leder informasjon, organisasjon, samfunnskontakt på egen nettside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.