*Nettavisen* Økonomi.

- Vi er veldig skuffet

Organisasjonen som organiserer små og mellomstore bedrifter er ikke glad for krisepakken.

26.01.09 13:07

- Vi er veldig skuffet over dette. Det er kommet altfor lite tiltak på skattesiden, sier Tom Bolstad som er leder i Bedriftsforbundet.

NA24 – din næringslivsavis

De organiserer 3.000 små og mellomstore bedrifter som til sammen sysselsetter 30.000 ansatte. Men det kan bli færre ansatte. Bolstad forteller at i en måling de har foretatt så svarte 40 prosent av medlemmene at de regnet med oppsigelser det neste halve året.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

- Regjeringen har kanalisert tiltak på offentlig sektor, som er vel og bra. Men den siden de ikke har tatt er fra skattesiden, sier Bolstad som legger til:

- Ikke engang avskrivningssatsene har de gjort noe med, selv om det har vært SVs hjertesak, sier Bolstad.

Se pressekonferansen med TV 2 Nyhetskanalen. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

284376

For komplisert
Bolstad mener at regjeringen heller kunne ha redusert arbeidsgiveravgiften.

- Det er et tydelig signal, sier Bolstad som mener at det som er presentert bare er en skattekreditt.

- Og jeg tror den er såpass komplisert for den enkelte bedrift at de i liten grad vil forholde seg til det, sier Bolstad som mener at de minste bedriftene i liten grad vil kunne regne på hvor mye det vil kunne slå ut for dem, og dermed allerede i morgen bestemme hvordan man skal handle etterpå.

- Arbeidsgiveravgift og økt minstefradrag kunne man forholdt seg til med en gang, sier Bolstad til NA24.

Han sier at de forventet at regjeringen ville si: -Dere som sysselsetter skal få noe med en gang. I stedet snakker de om skattekreditter, og det blir komplisert, sier Bolstad til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Får tilbake skatt
Regjeringen gir nå aksjeselskaper rett til å tilbakeføre underskudd som oppnås i inntektsåret 2008 som fradrag for inntekter oppnådd i 2006 og 2007. For underskudd som er oppnådd i 2009 gis det adgang til å tilbakeføre med fradrag på inntektene i 2007 og 2008.

- I praksis gjennomføres tilbakeføringen ved at selskapene får et skattefradrag ved ligningen for underskuddsåret. Selskaper med underskudd i 2008 og/eller 2009 vil dermed få utbetalt skatteverdien av underskuddet, så langt kan tilbakeføres i inntekten for de to inntektsårene forut for underskuddsåret.

- Dette er et treffsikkert tiltak i dagens situasjon. Det tilfører likviditet til mange av bedriftene som får redusert lønnsomhet som følge av den vanskelige situasjonen i finansmarkedene. Tiltaket bidrar til å motvirke at lønnsomme bedrifter blir lagt ned på grunn av midlertidige problemer, sier finansminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.