NA24.no

- Vi er veldig skuffet

Sist oppdatert:
Organisasjonen som organiserer små og mellomstore bedrifter er ikke glad for krisepakken.

- Vi er veldig skuffet over dette. Det er kommet altfor lite tiltak på skattesiden, sier Tom Bolstad som er leder i Bedriftsforbundet.

NA24 – din næringslivsavis

De organiserer 3.000 små og mellomstore bedrifter som til sammen sysselsetter 30.000 ansatte. Men det kan bli færre ansatte. Bolstad forteller at i en måling de har foretatt så svarte 40 prosent av medlemmene at de regnet med oppsigelser det neste halve året.

- Regjeringen har kanalisert tiltak på offentlig sektor, som er vel og bra. Men den siden de ikke har tatt er fra skattesiden, sier Bolstad som legger til:

- Ikke engang avskrivningssatsene har de gjort noe med, selv om det har vært SVs hjertesak, sier Bolstad.

Se pressekonferansen med TV 2 Nyhetskanalen. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

284376

For komplisert
Bolstad mener at regjeringen heller kunne ha redusert arbeidsgiveravgiften.

- Det er et tydelig signal, sier Bolstad som mener at det som er presentert bare er en skattekreditt.

- Og jeg tror den er såpass komplisert for den enkelte bedrift at de i liten grad vil forholde seg til det, sier Bolstad som mener at de minste bedriftene i liten grad vil kunne regne på hvor mye det vil kunne slå ut for dem, og dermed allerede i morgen bestemme hvordan man skal handle etterpå.

- Arbeidsgiveravgift og økt minstefradrag kunne man forholdt seg til med en gang, sier Bolstad til NA24.

Han sier at de forventet at regjeringen ville si: -Dere som sysselsetter skal få noe med en gang. I stedet snakker de om skattekreditter, og det blir komplisert, sier Bolstad til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Får tilbake skatt
Regjeringen gir nå aksjeselskaper rett til å tilbakeføre underskudd som oppnås i inntektsåret 2008 som fradrag for inntekter oppnådd i 2006 og 2007. For underskudd som er oppnådd i 2009 gis det adgang til å tilbakeføre med fradrag på inntektene i 2007 og 2008.

- I praksis gjennomføres tilbakeføringen ved at selskapene får et skattefradrag ved ligningen for underskuddsåret. Selskaper med underskudd i 2008 og/eller 2009 vil dermed få utbetalt skatteverdien av underskuddet, så langt kan tilbakeføres i inntekten for de to inntektsårene forut for underskuddsåret.

- Dette er et treffsikkert tiltak i dagens situasjon. Det tilfører likviditet til mange av bedriftene som får redusert lønnsomhet som følge av den vanskelige situasjonen i finansmarkedene. Tiltaket bidrar til å motvirke at lønnsomme bedrifter blir lagt ned på grunn av midlertidige problemer, sier finansminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere