*Nettavisen* Økonomi.

- Vi har kanontall

Foto: Andrè Clark Utvik

Bladgründer Magnus S. Rønningen tror en del eplekjekke konkurrenter må spise hatt til middag.

16.11.10 11:29

Rønningen og hans nye bladsatsing Alfa solgte 35.000 eksemplarer av førsteutgaven. Dette får den offensive bladgründeren til å slå på stortrommen.

- De sa vi ikke kunne gjøre det, så vi gjorde det, skriver sjefredaktør Magnus S. Rønningen.

Det første nummeret av mannebladet kom på gaten 1.oktober og fikk mye oppmerksomhet for sin journalistikk, blant annet med en dokumentar om norske soldater i Afghanistan og en reportasje om kokain-dømte Stina Brendemo Hagen i Bolivia. I tillegg til dette hadde bladet flere lettkledde kjedisdamer.

- God journalistikk er sexy - og selger. Første nummer har solgt godt over 35.000 eksemplarer, og har vært utsolgt en rekke steder - og det i et marked de fleste har avskrevet som umulig. Jeg liker å tenke at det er en del eplekjekke konkurrenter som spiser hatt til middag i dag, skriver Rønningen i sin melding.

- Et rop om hjelp
Rønningen kaller salget av førsteutgaven et rop om hjelp fra markedet.

- Vi har fått et tegn fra markedet...nei, vi har fått et rop om hjelp fra markedet. Menn vil ha et magasin med kraft og tyngde og godt journalistisk innhold - det har vi levert skriver Rønningen.

Ny utgave på gaten
Rønningen er nå ute på gaten med en ny utgave av Alfa.

Denne utgaven inneholder imidlertid ikke en storsak som soldatsaken fra Afghanistan. Likevel mener Rønningen at de neste utgavene skal holde seg over 30.000.

- Vi har ingen ambisjoner om at de neste utgavene vil kunne oppnå slike salgstall, men på lang sikt har vi et mål om å etablere på rundt 30.000 solgte eksemplar. Vi har ennå ikke gjort noen store markedsføringsmessige investeringer utover den oppmerksomheten journalistikken har gitt oss, derfor er disse resultatene ekstra gledelige og svært positive, skriver han.

Alfa gis ut i samarbeid med bladforlaget Aller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.