NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

- Vi jobber dag og natt

Svenskene jobber på spreng for å redde Volvo og Saab, men staten vil ikke inn på eiersiden.

De svenske stolthetene Saab og Volvo lever høyst usikre liv ettersom deres eierselskaper, Ford og GM,er i akutt pengenød på grunn av havari i bilsalget.

NA24 – din næringslivsavis

- Vi jobber dag og natt for å forsøke og finne en løsning. Jeg beklager den uroen som skapes blant de ansatte, sier Sveriges næringsminister Maud Olofsson til DI.se.

LES OGSÅ:Ford, GM og Chrysler ber om rekordlån.

Samtidig gjør næringsministeren det klinkende klart at det er uaktuelt for svenske myndigheter å kjøpe de to svenske stolthetene for å redde selskapene.

Kan bli nedlagt
Det er GM som er hardest rammet av de amerikanske bilgigantene, og hvis ikke GM finner en kjøper til Saab, kan selskapet risikere å bli lagt ned.

- Regjeringens oppgave er å støtte forskning og utvikling. Jeg ser det ikke som statens oppdrag å eie en bilprodusent. Både GM og Ford må ta ansvar for sine eiendeler, mener Olofsson.

Den svenske næringsministeren mener også at verdensøkonomien er så usikker at det ville være svært risikabelt for staten å gå inn som eiere.

- Skattebetalernes penger
- Det er skattebetalernes penger vi snakker om, sier Olofsson til di.se.

Finanskrisen gjør det også langt vanskeligere å finne en kjøper til de to svenske bilmerkene.

Ifølge næringsministeren har svenske myndigheter vært i kontakt med den tyske regjeringen og med Opel, som også inngår i GM-konsernet, uten at det kom noe konkret ut av det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere