NA24.no

- Vi jobber syv dager i uken

- Når du jobber som megler, så jobber du syv dager i uka.

En helg uten boligvisninger er utenkelig i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

Det er helt andre vaner i andre norske byer:


Kristiansand: Tar fri i helgene

Bergen: Visninger hele uka
Trondheim: Få visninger i helgene

- Når du jobber som megler, så jobber du syv dager i uka, enkelt og greit. Da har du visninger på ukedager, i helgen og private visninger, både midt på dagen og på kvelden. Og hvis du har det, så selger du boliger, sier Eirik A. Jønland, megler i Notar Eiendom Grønland til NA24.

Han mener at i det boligmarkedet som er idag, er det nødvendig å jobbe hardt.

Trangere marked
- Nå begynner det å bli vanskelig, og det er da det er moro, sier Jønland.

- Helgevisninger er en tradisjon for boligkjøpere, men med tanke på det markedet vi har nå ser jeg at jeg tjener like mye på ukesvisninger. Jeg selger mest på private visninger, det vil si visninger etter siste annonserte visning. Nå er det oppimot 1000 visninger på en helg, mot en gjennomsnittlig helg hvor det er 5-600. Det vil si at det er flere visninger og færre folk på visning. Det er derfor enda viktigere nå enn før å være tilgjengelig for alle boligkjøpere, uansett når de måtte ønske å se en bolig som er ute for salg, sier Jønland.

Tidsklemme
Han får støtte fra megler-kolleger.

- For å få en god pris, som er oppgaven min for selger, mener jeg at man må ha visning i helgen, så lenge det er slik at folk ikke kan på gå på visning på hverdagene på grunn av jobb og henting til og fra skole, barnehage og fotball. Vi er nok mer i tidsklemma her i byen enn ellers i landet, sier Fredrik Homb, megler i DnB Nor Eiendom til NA24.

Så lenge det er tradisjon for helgevisninger, er det ingen vei utenom, mener han.

- Jeg skulle gjerne hatt fri i helgen, men da hadde alle Oslo-meglere måttet droppe helgevisninger, slik at vi kunne endret visningsvanene til folk, sier Homb.

Tradisjon
Men det er ikke sikkert det er det beste for alle at det er slik.

- Det er jo ikke slik at meglerne gjerne vil ha helgevisninger. Det er nok gjerne en tradisjon som er vanskelig å snu. Man forsøkte å endre på dette, men tradisjonen er for sterk. Det er praktisk med helgevisninger, men om man får noen bedre pris, det tror jeg ikke, sier eiendomsmegler Øivind Andreas Tandberg, formann i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Han mener at så lenge både selger og kjøper forventer helgevisninger, så vil det være det.

- Jeg tror det hadde vært sunt for yrket å ikke ha helgevisninger, slik at megleren ikke er på jobb hele tiden. Det er lite forenlig med et familieliv og gjør at folk står kortere i yrket. Jeg tror folk hadde stått lengre i bransjen uten helgevisninger og det tror alle hadde vært tjent med. Man orker å stå på hele tiden en periode, men ikke hele tiden, samtidig opparbeider man seg bredde og erfaring som er sunt, sier Øivind A. Tandberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere