NA24.no

- Vi kan gå konkurs

Sist oppdatert:
SAS Braathens-sjef Petter Jansen mener selskapet ikke tåler flere konflikter.

En samlet presse var torsdag ettermiddag samlet til briefing ved SAS Radisson Plaza om den pågående konflikten i SAS Braathens. Det var hektisk stemning i 33 etasje og spørsmålene haglet mot ledelsen i SAS Braathens.

NA24 - din næringslivsavis

Etter briefingen tok NA24 administrerende direktør Petter Jansen til side. Da ga SAS-sjefen uttrykk for at han frykter selskapet går konkurs om det kommer flere konflikter.

- Krever smidighet
- Hvor mange flere konflikter og streiker tåler SAS Braathens?

- Vi tåler ikke flere slike streiker og konflikter. Det vil oppstå store problemer for selskapet på alle områder og i ytterste konsekvens kan vi gå konkurs, sier Jansen til NA24.

- Er det en bevisst strategi å kjøre fagforeningene så hardt?

- Nei, det er ingen strategi. Et flyselskap er avhengig av motiverte ansatte og det ville være helt feil å legge opp til en slik strategi, legger han til.

De kabinsansatte i SAS Braathens har rundt 25 prosent høyere lønn enn sine konkurrenter ifølge SAS-ledelsen.

- Er det mulig å drive SAS Braathens med dagens rammeverk?

- Ja, men det krever smidighet, omstillingsvilje og innsats fra alle involverte parter.

Løsningsorientert
Fagforeningsleder Terje Nilsen for de tidligere kabinansatte i Braathens svarte på spørsmål på hvorfor de kom til enighet med ledelsen i flykonsernet.

- Vi har vært nær en løsning hele tiden og ser på oss selv om løsningsorienterte. Vi så det som vår plikt å ikke gå til konflikt, sier Terje Nilsen.

Unngikk mer streik
Ved 12.30-tiden kommeldingen om at det var kommet fram til enighet om en toårig avtale mellom SAS-ledelsen og de tidligere kabinansatte i Braathens, som er organisert i SAS Braathens Kabinforening (SBK).

Dette var den samme avtalen de tidligere SAS-ansatte kabinarbeiderne sa nei til tidlig torsdag.

De tidligere SAS-ansatte kabinarbeiderne er fortsatt i streik.

Tjener 25 prosent mer
Ifølge ledelsen krever Norsk Kabinforening, som organiserer de tidligere SAS-ansatte før fusjonen med Braathens, 10 prosent høyere lønn og fem nye ferieuker. Det betyr 172 dagers arbeid.

- Disse folkene har opptil 25 prosent høyere lønn enn konkurrentene. Skal vi etterkomme kravene vil det undergrave hele SAS sin virksomhet, påpekte administrerende direktør Petter Jansen i en pressemelding torsdag.

Norsk Kabinforening mener ledelsen lyver når de hevder at de ansatte krever fem uker mer ferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere