NA24.no

- Vi kan spare kommune-Norge for titalls millioner

Documaster som ledes av Pål Reinert Bredvei kan bli en ny norsk eksportvare.FOTO: Henrik Hanssen
Documaster som ledes av Pål Reinert Bredvei kan bli en ny norsk eksportvare.FOTO: Henrik Hanssen
Sist oppdatert:
Norsk miniputt hylles i verdens IT-navle.

Det norske selskapet Documaster kan potensielt bli en ny norsk stjerne.

Documaster har de siste årene fått tilført ti millioner kroner av morselskapet NorseLab på å utvikle software som hjelper kundene med å ha kontroll på alle dokumenter.

- Vi ønsker å bidra til effektivisering, både av offentlig og privat sektor. Vi benytter oss av ny teknologi som er systemuavhengig, øker effektiviteten og sikkerheten. En viktig ting som gjør at vi skiller oss ut er at kundene eier dataene selv, sier daglig leder Pål Reinert Bredvei til Nettavisen.

Selger lisenser
De siste ni månedene har selskapet økt fra fire til tolv ansatte, og det har også kapret Trondheim kommune som kunde. Bredvei er klar på at kommunesektoren har mye å spare på deres produkt.

- Dersom det offentlige velger vår løsning vil det klart spares inn mange titalls millioner. Ved sentraliserte arkiv- og søkefunksjoner er det mye å hente. Nå står vi foran kommunesammenslåinger. Du kan ikke bytte ut systemene over natten, men hente ut den viktige informasjonen og tilgjengelig-gjøre den. Og det kan vi gjøre. 

- Vi selger lisenser og leverer i utgangspunktet en skyløsning som er systemuavhengig og med lagring på norsk jord. Noe som er viktig for de norske kundene.

Hylles i USA
Nisjemagasinet Entrepreneur har laget en oversikt over 25 oppstartselskaper som vil forenkle livet til bedrifter. 

På denne listen finner man tjenester som Doodle, Charlie og Documaster.

Bredvei var nylig en måned i Silicon Valley i USA i forbindelse med Innovasjon Norges TINC-program.

- At vi er på radaren i utlandet og har fått verifisert produktet vårt gjør at vi kan bygge stein for stein. Bare det for oss å være på radaren, utenfor landegrensene, ser vi på som en kjempe-anerkjennelse for vårt produkt.

Selskapet har fått etableringstilskudd fra Innovasjon Norge på 800.000 kroner, skattefund på 800.000 kroner og flere millioner i lån er nå klare til å satse videre. 

Bedvei sier at de får nye kunder hver eneste måned, og at dersom farten opprettholdes vil de bli lønnsomme på egen drift til neste år. 

- Men skal vi gå internasjonalt vil det koste mer, sier han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere