NA24.no

- Vi må dele kunnskap

BEHOLDER SPESIALISTENE: - Et sykehus som legger til rette for kompetanseutvikling og karrieremuligheter vil lettere beholde god spesialistkompetanse, sier Kirsten Eriksen ved NST.
BEHOLDER SPESIALISTENE: - Et sykehus som legger til rette for kompetanseutvikling og karrieremuligheter vil lettere beholde god spesialistkompetanse, sier Kirsten Eriksen ved NST. Foto: Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin/NST
- Internett kan redde lokalsykehuset.

- Bedre bruk av teknologi gjør at medisinske spesialister ved små sykehus lettere kan få de nyeste oppdateringene på sitt fagfelt. Det kan bidra til at også de minste sykehusene kan holde på de verdifulle spesialistene, sier seksjonsleder Kirsten Eriksen ved Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin (NST) i en melding.

Legemiddelselskapet Celgene er en av aktørene som nå satser på teleteknologi for å nå ut til legene med fersk medisinsk forskning. Selskapet produserer blant annet legemiddelet Revlimid som brukes mot beinmargskreft (myelomatose), og for noen uker siden kunne leger over hele Norden følge med på en direkteoverført debatt fra Oslo med et panel av noen av verdens fremste forskere på dette fagfeltet.

Deler kunnskap
- Det er viktig å skape ny kunnskap gjennom forskning, men like viktig er det å dele denne kunnskapen med de spesialistene som behandler pasienter, forteller professor Anders Waage ved St.Olavs hospital i Trondheim.

Waage ledet debatten som fant sted i Oslo, og han understreker at en websending også krever en innsats hos tilskuerne. I løpet av sendingen kunne alle deltakerne sende sine egne spørsmål til panelet, og få svar på direkten.

Nyttig med nett
- Det er mange fordeler ved å bruke e-læring i helsetjenesten, sier NSTs seksjonsleder for nettbasert kompetanseutvikling, Kirsten Eriksen i meldingen.

- For det første trenger alle i helsevesenet kontinuerlig videreutvikling og faglig oppdatering. Med nettet er det mulig å få faglig påfyll og etablere fagnettverk med andre uten å forlate sykehuset. På mange fagområder kan du i dag komme i kontakt med landets - eller verdens - fremste eksperter, selv om du befinner deg i Volda eller Hammerfest legger hun til i meldingen.

- Det betyr også at det kan bli lettere for små sykehusmiljø å holde på de viktige spesialistene. Jeg tror at et sykehus som legger til rette for kompetanseutvikling og karrieremuligheter vil være vinnere i å beholde god spesialistkompetanse, mener Eriksen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere