NA24.no

- Vi må opp i eliteserien

Sist oppdatert:
Med rike onkler og ny stadion skal Haugesund tilbake i toppfotballen.

Søndagens tapende cupfinalist er bare 14 år gammel. Men i 1997, 1998 og i år 2000 spilte klubben i eliteserien.

Nå vil haugesunderne tilbake. Og helst til 2009-sesongen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er tuftet på å være et elitelag, men må nok ha inn 10-15 millioner mer i budsjettet for å slåss om opprykk, sier daglig leder Eirik Opedal.

- Kan matche AaFK
FK Haugesund er en ren toppsatsning basert på klubbene Djerv 1919, Haugar og Vard. I fjor gjorde vestlendingene comeback hos de nest beste med en niendeplass. Mer skuffende var plasseringen midt på tabellen denne høsten. Målet var å ende mellom fjerde- og sjetteplass. Isteden ble FK Haugesund bare nummer åtte.

Med vel 25 millioner i budsjett.

- Der ligger potensialet himmelhøyt. Men vi må opp i eliteserien – der er det så mye mer penger. Vi kan nok bli like store som Aalesund med rundt 50-60 millioner i omsetning, sier Opedal.

Da må også nytt stadionanlegg på plass.

Søndag ventet en av landets mest hardtsatsende klubber på Ullevaal. Lillestrøm har et tresifret budsjett, og ligger sammen med Brann og Viking nærmest Rosenborg i omsetning. Det ble for tøff for Haugesund som tapte 2-0, men Lillestrøm er imponert over vestlandsklubben.

Får 33 mål til stadion
- Penger betyr en del i dagens fotball, og Haugesund imponerer. Vi har all mulig respekt for innsatsen de har vist med å slå ut Odd og Start, og tar klubben på alvor, sier Lillestrøm-formann Per Mathisen.

Mens Åråsen-klubben lenge har hatt en tidsriktig stadion og spillerinvestorer, er finalemotstanderen nærmere startgropen. I slutten av desember i fjor ble imidlertid Haugaland Talentforvaltning AS stiftet med en million i kapital.

- Man kan vel si at det er klubbens rike onkler. De skal være med og løfte oss, sier Eirik Opedal om spillerselskapet.

Og om noen uker legger FK Haugesund frem finansieringsplanen for den nye arenaen som skal ta opp mot 10.000 tilskuere. Kommunen stiller med tomten på 33 mål.

VEIEN TIL ULLEVAAL:

Lillestrøm: Flisa (3-6), Orkla (0-5), Bærum (4-0), Aalesund (1-0), Lyn (0-1), Stabæk (2-0)

Haugesund: Djerv 1919 (1-6), Fløy (0-1), Løv-Ham (4-0), Start (0-1), NIL-Trysil (6-1), Odd (1-0)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere