*Nettavisen* Økonomi.

- Vi må prøve å nærme oss folk flest

Foto: Tor Erik H. Mathiesen (Scanpix)

Hallgeir Langeland vil kutte Stortingets sommerpause med en måned.

17.06.12 21:06

- Vi må prøve å nærme oss folk flest sin ferie. Vi må ha en mer normal ferie i forhold til andre, det handler også om hvordan det blir oppfattet. Vi får kritikk når det ser ut sånn som i dag, sier stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV) til Nettavisen.

Stortinget har tre og en halv måned sommerpause. Det vil si at det fredag var siste møtedag i Stortinget fram til oktober.

Fram til Stortinget offisielt åpner igjen, blir det helt tomt i stortingssalen - i totalt 15 uker, skrev Nettavisen før helgen.

- I denne perioden, fram til åpningen i begynnelsen av oktober, er det ikke møter i salen. Da fatter ikke Stortinget vedtak, sier Stortingets direktør, Ida Børresen.

Den høytidelige åpning av det 157. storting finner sted 2. oktober.

Gjennom et grunnlovsforslag ber Langeland om at sommerferien reduseres med en måned. Det vil si at møtene da vil starte igjen i september, og ikke i oktober som nå.

- Det er greit å komme i gang tidligere. Vi får kritikk for at vi er for langt unna folk flest når det gjelder ferie, sier Langeland.

Han hevder at tilbakemeldingene på grunnlovsforslaget kun har vært positive.

LES OGSÅ: 105 dagers sommerferie

- Ikke ferie
Børresen mener Stortingets sommerferie, ikke kan kalles ferie.

- Nei, det er det ikke. Det er jo ikke ferie, selv om de avvikler ferie i den perioden som andre folk. Det er fortsatt mye arbeid som gjennomføres, og det er særlig en del reiser i slutten av perioden, sier Børresen.

Hun påpeker at stortingsrepresentantene jobber litt annerledes enn andre.

- Det å være stortingsrepresentant er litt annerledes. De arbeider på en annen måte. Deres arbeid er delvis på Stortinget i sesjonene, men også i stor grad hjemme i deres distrikt og i partiene, sier hun.

Skal jobbe
Langeland synes det er vanskelig å si hva de andre stortingsrepresentantene bruker sommerpausen til, men for hans egen del blir det jobb.

-Jeg har hatt sommerjobber hvert år siden 1997, sier Langeland, og viser til eksempler som at han har jobbet på smelteverk, på sykehjem, og som bonde, fordi han har ønsket å få kunnskap om de ulike yrkene.

I år skal Langeland ha mellom to og tre uker ferie. I sommermånedene ellers blir det jobb i Statens sjøkartverk, og arbeid med solidaritetsprosjekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.