*Nettavisen* Økonomi.

- Vi må se forbedring i alle våre markeder

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor er fornøyd med starten på året.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor er fornøyd med starten på året. Foto: (Telenor)

Milliardene strømmer inn i Telenor.

07.05.14 14:13

Telenor fikk en solid start på året og omsatte for hele 26,5 milliarder kroner i årets tre første måneder. Tilsvarende tall i fjor var 24,7 milliarder.

Driftsresultatet (EBITDA før andre inntekter og kostnader) var på 9,3 milliarder kroner, mot 8,4 milliarder i samme kvartal i fjor.

Overskuddet etter skatt er på 3,6 milliarder kroner, mot 2,9 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

- Jeg er glad for å presentere en solid start på året. Vi fikk seks millioner nye mobilkunder i første kvartal 2014, noe som er selskapets høyeste kundevekst på to år, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

- Denne veksten er hovedsakelig drevet av India, Pakistan og Bangladesh. Den underliggende veksten i abonnements- og trafikkinntekter fra mobil økte til 5 prosent i kvartalet, fortsetter Baksaas.

Fortsatt bedring
Han viser til at konsernets effektivitetsagenda viser fremdrift, og at Telenor arbeider med å bringe rimelig internett til alle.

- Vi må imidlertid se fortsatt forbedring i alle våre markeder, spesielt en bedring av inntektene i Thailand og forbedret avkastning på de betydelige investeringene i Norge, sier Baksaas.

- Vi opprettholder våre finansielle utsikter for året med lav, ensifret organisk inntektsvekst, stabil EBITDA-margin og investeringsgrad på rundt 16 prosent av inntektene, eksklusive Myanmar, sier han videre.

I Norge er konkurransen hard samt at fallende inntekter fra fasttelefoni krever at Telenor fortsetter å strømlinjeforme driften og investeringene. Blant annet gjennomfører Telenor et betydelig teknologiskifte med en årlig investering på mer enn 4 milliarder kroner.

- I Norge er fortsatt initiativer for å oppnå vekst og effektivitet vår hovedprioritet. Vi ser økende etterspørsel etter større datapakker, og dette resulterte i forbedret inntektsvekst fra mobil på mer enn 3 prosent i kvartalet, sier Baksaas.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sigve Brekke er Telenors Asia-sjef hvor han har nok å sette fingrene i. Foto: Foto: Ole Eikeland, Mediehuset Nettavisen


Thailand uro påvirker negativt
I Thailand flytter nå Telenor sine kunder til sitt nye 3G-nettverk i Thailand, der om lag 60 prosent er overført.

- Overgangen fra konsesjons- til lisensregime bidrar allerede til betydelige regulatoriske kostnadsbesparelser. Den avtagende inntektsveksten forklares ved reduserte samtrafikkrater, lavere priser på tale og den generelle svekkelsen av Thailands økonomi, sier Baksaas.

Mobil data utgjør den neste vekstkurven for Telenor.

- Vi arbeider kontinuerlig med å øke antall aktive internettabonnement i alle våre markeder. Om lag 20 prosent av vår totale kundebase på 172 millioner abonnenter er for øyeblikket aktive internettbrukere, noe som representerer et stort vekstpotensial, sier Baksaas.

- Mens Telenor nylig sikret nytt spektrum i India og Pakistan, har vår virksomhet i Bangladesh forbedret sin 3G-dekning betydelig i årets første tre måneder. Vår indiske virksomhet rapporterte en organisk inntektsvekst på 44 prosent i kvartalet og tok betydelige markedsandeler. Vi lanserte også en ny internettstrategi i India med rimelige og tjenestebaserte internettilbud, sier Baksaas.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.