- Vi må ta ansvar

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)

Fiskeriministeren synes det er greit med en avklaring på lakserømmen.

05.01.10 14:36

Økokrim skal etterforske lakserømmingen fra familiebedriften til fiskerminister Lisbeth Berg-Hansen, Sinkaberg-Hansen AS.

- Det er helt greit. Selskapet er anmeldt. En del av etterforskningen er at Økokrim kommer inn og ser om det er gjort noe galt. Har vi gjort noe galt, så må selskapet stå til ansvar for det. Hvis selskapet ikke har gjort noe galt, får vi en avklaring på det, sier Berg-Hansen til NTB.

Tettere på oppdrett
Økokrim har fått klare instrukser om å ligge tettere på oppdrettsnæringen:

- Riksadvokaten har i et rundskriv fra april i fjor bestemt at vi skal styrke innsatsen når det gjelder oppdrettsnæringen, sier politiadvokat Aud Slettemoen ved Økokrim til Nettavisen.

Alt avhenger nå av funnene i saken:

- Vi kommer til å motta saken fra det lokale politiet og gjennomgå de funnene som er gjort - og bistå det lokale politiet, sier Slettemoen til Nettavisen.

Hun vet ikke hvor lang tid det vil ta å gjennomgå saken.

Inhabile
Også statsråd Lars Peder Brekk er trukket inn i saken:

«Bakgrunnen for habilitetsspørsmålene vedrørende statsråd Berg-Hansens tilknytning til Sinkaberg-Hansen AS var statsråden og hennes nærmeste families betydelige eierinteresser i selskapet. I tillegg har hennes far og bror styreverv i Sinkaberg-Hansen AS, og hun har selv tidligere vært styremedlem der. Statsråds Brekks tilknytning til Sinkaberg-Hansen AS er at hans bror er styreleder i selskapet og at statsråden og andre familiemedlemmer har en mindre eierinteresse i selskapet», skriver Justisdepartementet på sine hjemmesider.

Lovavdelingens konklusjoner i habilitetsspørsmålet er noe mer restriktive overfor statsråd Berg-Hansen enn overfor statsråd Brekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.