NA24.no

- Vi mangler 15 millioner for å klare oss gjennom 2014

KLUBB I KRISE: Mens Vidar Ørn Kjartansson scorer mål på bestilling, sliter Vålerenga med å hente inntekter.
KLUBB I KRISE: Mens Vidar Ørn Kjartansson scorer mål på bestilling, sliter Vålerenga med å hente inntekter. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Daglig leder i Vålerenga frykter at klubben ikke har et elitelag i 2015.

- Vi har fått en enorm inntektssvikt vi ikke forutså da vi la opp 2014-budsjettet. Det vi ser nå, er at vi mangler 15 millioner kroner for å klare oss gjennom 2014, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga til Dagbladet.

DAGLIG LEDER Stig-Ove Sandnes roper om hjelp til Vålerenga.

Osloklubben gjennomførte lønnskutt i fjor høsten, og gikk til 2014-sesongen med en langt yngre og billigere spillerstall enn før.

Utgiftskuttene er likevel ikke nok.

Ifølge Dagbladet har Vålerenga hatt et samlet underskudd de tre siste årene på hele 72 millioner kroner. Dette fordeler seg på 17,4 millioner i underskudd i 2011, hele 29,9 millioner i 2012 og 24,8 millioner i fjor.

I 2012 hadde Vålerenga lønnsutgifter på 39,6 millioner kroner.

Dette ble redusert med ti millioner i 2013. Klubben har i år budsjettert med 43 millioner i inntekter, men ligger an til å havne godt under 40.

Hovedaksjonær Tor Olav Trøim har signalisert at Vålerenga ikke kan basere seg på at han skal redde klubben. Så sent som i desember spyttet han inn 13 millioner kroner.

Vålerenga ligger på fjerdeplass i Tippeligaen med fire seirer og 13 poeng etter sju serierunder.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere