- Vi merker ikke krisen

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Rieber & Søn legger frem sterke tall for 2008.

Matvareprodusenten Rieber & Søn la i dag frem svært sterke tall for fjerde kvartal 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Salgsveksten var på 13,5 prosent målt mot samme kvartal året før, og endte på 1.377 millioner kroner. Dette er en bedring på over 160 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor. For hele året endte omsetningen på 5 milliarder kroner, en bedring på nær 400 millioner.

De store valutasvingningene har påvirket regnskapet.

- For King Oscar har en sterkere dollar og euro gitt økte salgsinntekter og bedre marginer. På den annen side har import av råvarer og emballasje til Norge og Polen blitt dyrere, skriver selskapet.

Godt kvartal
Resultatet før skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 167 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 107 millioner kroner i samme periode i 2007. For hele året endte EBITDA på 560 millioner kroner, mot 487 millioner året før.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Rieber & Søn er så langt ikke påvirket av den globale finanskrisen, og konjunkturnedgangen har ikke berørt etterspørsel av våre produkter i vesentlig grad, skriver selskapet i meldingen.

Selskapet tar imidlertid grep for å redusere den såkalte tredjepartsrisikoen, altså risikoen for at de kan bli påvirket av krisen gjennom at avtalepartnere og handelspartnere rammes, og i tillegg merker selskapet at det er blitt vanskeligere - og dyrere - å få lån hos bankene.

Øker prisene
Dette hindrer imidlertid ikke selskapet i å legge frem et driftsresultat på 122 millioner for fjerde kvartal, en bedring på 70 millioner målt mot samme periode i 2007. Driftsresultatet for hele 2008 endte på 356 millioner kroner, en forbedring på 82 millioner kroner.

- Rieber & Søn har i 2008 økt prisene til kundene, for å kompensere for en sterk vekst i råvarepriser. Konsernet har i en lang periode ikke fått tilstrekkelig kompensert for de økte råvareprisene, men vi mener at balansen mellom ut- og inngående prisvekst nå er i ferd med å bli mer normalisert, skriver selskapet i meldingen.

Øker utbyttet
Resultatet per aksje var på 0,82 kroner i fjerde kvartal, og 2,46 kroner for hele året. Også dette er langt bedre enn året før, og igjen er det fjerde kvartal som utmerker seg.

Styret foreslår å øke utbyttet fra 1 krone i 2007 til 1,25 kroner i fjor. Den endelige beslutningen vil bli tatt av generalforsamlingen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag