*Nettavisen* Økonomi.

- Vi merker ingen krisestemning

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX/Montasje)

Advokatfirmaet Schjødt nominert til høythengende pris.

21.11.11 15:36

Advokatfirmaet Schjødt var i 2010 det firmaet i Norge med flest transaksjoner innenfor fusjoner og oppkjøp.

- Dette er moro, sier partner Knut Smith-Erichsen til NA24.

Topper liste
MergerMarket, verdens ledende transaksjonsdatabase, publiserer hvert kvartal en global oversikt over advokattjenester i transaksjonsmarkedet for fusjoner og oppkjøp. Denne viser at trenden også har vedvart i år, der firmaet toppet i både første kvartal, første halvår og tredje kvartal.

- Slik vi ser det må det være vel fortjent, da MergerMarket legger objektive kriterier til grunn for denne nomineringen, som viser at vi har hatt flest transaksjoner over tid. Vi hadde flest transaksjoner i Norge, under disse kriteriene, i 2010 og vi har flest i Norge per tredje kvartal i år, sier Smith-Eriksen, som er advokatkontorets leder for avdeling Rådgivning & Transaksjoner.

Som en konsekvens av dette har firmaet nå blitt nominert av Financial Times og The Mergermarket Group til deres prestisjefylte European M&A Awards, som blir holdt den 8. desember i år.

- Jeg tror dette skyldes at vi er et lag med mange unge pågående partnere som står løpet ut, som følger transaksjonene fra start til mål, og tilegner oss inngående kunnskap om target og transaksjonenes ulike elementer under prosessenes gang. Dette er hardt arbeid, som vi de siste par ser har gitt uttelling.

Eneste norske
Schjødt er som eneste norske advokatfirma nominert i kategorien for Norden. De andre som er nominert er de svenske kjempene Vinge og Mannheimer Swartling, samt White & Case, som er et globalt firma som holder til i 26 land inkludert Sverige. Dermed er ingen danske, finske eller andre norske firmaer blant de nominerte.

Her kan du se alle som er nominert i de forskjellige kategoriene

- Det at vi er et stort heldekkende firma med støttefunksjoner innenfor alle rettsområder er naturligvis en forutsetning for den jobben vi gjør, og som gjør det mulig for oss å påta oss store transaksjoner, sier Smith-Erichsen.

Liten krisestemning
Til tross for stor uro i finansmarkedene har Schjødt merket lite til dette.

- Foreløpig merker vi ingen krisestemning i markedet. Snarere tvert imot så har vi har flere oppdrag i pipen enn på lenge. Vi erfarer imidlertid flere prosesser enn tidligere stoppes eller settes på hold. En annen erfaring er at prosessene tar lengre tid å gjennomføre enn tidligere, sier Smith-Erichsen.

Schjødt-partneren peker imidlertid på at banksektoren er viktig i tiden som kommer.

- Mange transaksjoner er avhengig av fremmedfinansiering, og vi er veldig klar over at gjennomføring av igangværende prosesser og fortsatt deal flow er avhengig av at bankene låner ut penger til fornuftige vilkår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag