NA24.no

- Vi misliker det sterkt

Børsdirektøren beklager de tekniske problemene.

Det har vært en kaotisk start på uken for de nordiske børsene.

NA24 - din næringslivsavis

Fire ganger i dag måtte Oslo Børs melde at åpningen ble utsatt. Det er andre dag på rad at børsen opplevde store problemer i forbindelse tekniske problemer.

- Ikke akseptabelt
Børsdirektør Bente A. Landsnes beklager sterkt problemene som har oppstått.

- På vegne av Oslo Børs beklager jeg at vi på grunn av tekniske problemer ikke har vært i stand til å kunne holde våre markedsplasser åpne på ordinær måte mandag og tirsdag. Dette er en situasjon vi misliker sterkt, og som ikke er akseptabel, skriver Landsnes i en pressemelding.

Benytter samme system
Oslo Børs benytter handelssystemet Saxess, som er utviklet og driftes av Nasdaq OMX i Stockholm. Samtlige nordiske og baltiske børser benytter det samme handelssystemet, og har således vært berørt av de tekniske problemene.

- Vår erfaring er at Saxess normalt er et stabilt handelssystem av høy kvalitet, som har fungert meget godt over lang tid. Frem til hendelsene denne uken hadde systemet en oppetid på 100 prosent i siste to-årsperiode, fortsetter Landsnes.

Børsdirektøren skriver videre at Oslo Børs i løpet av kort tid vil gjennomføre en evaluering med Nasdaq OMX for å forsikre om at det iverksettes nødvendige tiltak slik at dette ikke skjer igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere