NA24.no

- Vi reddet verden

Foto: YURI GRIPAS
Sist oppdatert:
USAs sentralbanksjef er mektig stolt av bankens opptreden under finanskrisen.

- Den globale økonomien har begynt å komme seg etter den største krisen på flere generasjoner. Og det hadde ikke skjedd hvis ikke sentralbankene hadde handlet så fort og kraftfullt i fjor høst, sa Ben Bernanke i et foredrag i Jackson Hole i Wyoming fredag. Onkel Ben la ikke papp imellom da han beskrev hvordan sentralbanken hadde reddet verden fra en større katastrofe.

Valgkamp?

- Verden har opplevd sin største finansielle krise siden den store depresjonen. Og hadde ikke sentrale grep blitt gjort ville utgangen blitt betydelig verre, sa han. Bernanke gikk videre langt i å varsle friskmelding av både den amerikanske og den globale økonomien. Talen anses av finansreportere i USA som et ledd i sentralbanksjefens valgkamp foran avgjørelsen om han skal fortsette. Hans åremål går ut i januar 2010, og spekulasjonene har gått høyt om president Barack Obama kommer til å forlenge Bernankes periode i den viktige posisjonen.

Bernanke hadde imidlertid ingen kommentarer rundt den framtidige kursen i amerikansk og global økonomi, annet enn å repetere de siste uttalelsene som har kommet fra sentralbanken. Han slo likevel fast at friskmeldingen av økonomien kommer til å skje gradvis, med høy arbeidsledighet over lengre tid som et sentralt element.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere