*Nettavisen* Økonomi.

- Vi selger tiden vår

Omsorgssøstrene. F.v.: Beate Bratlie og Anniken Vines Foto: (Privat)

Beate og Anniken henter ungene dine i barnehagen dersom du må jobbe overtid.

30.10.11 08:46

«Omsorgssøstrene» er et nytt firma i Oslo som rett og slett selger tid. Beate Bratlie og Anniken Vines sørger for at din hverdagskabal skal gå opp.

- Vi går tur med hunden, kjøper julegaver, blir med 94 år gamle Olga på bingo eller henter ungen i barnehagen, sier Beate til NA24.

- Så et markedsbehov
Ideen om Oslos første tidselgende tjeneste oppsto mens de to kvinnene drev hver sin filial i samme bedrift i Oslo.

- Vi møtte, og fant ut at vi hadde veldig mye til felles. Blant annet drømte vi begge om å starte opp noe på egen hånd. Da så vi et behov i markedet, som vi ville dekke. Jeg har bodd med min bestemor i seks år, og synes det er fantastisk å jobbe med mennesker, forteller Beate om firmaet som offisielt startet opp 17. oktober.

Under valget i høst syntes de to gründerne at kommunene hadde for lite å tilby de eldre. Det irriterte dem, og et ønske om å danne et firma helt fristilt fra alle kommunale tjenester vokste fram. I tillegg ønsket de et mer menneskelig preg på tjenestene.

- Aktivt sosiale
- Vi er ikke en hjemmehjelp som kun er sosiale, vi er aktivt sosiale. Til enkeltoppdrag spiller det ikke så mye rolle om du bruker oss eller noen andre. Men vi har en klar visjon i forhold til det menneskelige aspektet. Vi kan for eksempel besøke farmoren din to dager i uken, og ta henne med i operaen eller på kafé. Hva kundene ønsker å bruke tiden sin på i mellomtiden, er opp til dem selv. Folk kan gjøre hva de vil, det er ingen restriksjoner, opplyser hun.

«Omsorgssøstrene» setter likevel grensa et sted.

- Det eneste vi ikke gjør, er å vaske hus. Vi er ikke hushjelper. Ellers gjør vi det som er innenfor loven.

- Vil utvide geografisk
Nå gjenstår det å se om bedriften utvider, og når.

- Forretningsplanen er å ha fem «søstre» innen sommeren 2012. Men vi håper jo at det går bedre, og at vi kan utvide enda mer enn det. Vi håper også på å kunne utvide geografisk, for vi er kun tilgjengelige i Oslo nå som vi er to stykker, sier Beate.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.