NA24.no

- Vi surfer mer og snakker mindre

Markedsdirektør Jarle Alvær er fornøyd med å ha sendt 80.000 nordmenn på kino over en priode på ti måneder.
Markedsdirektør Jarle Alvær er fornøyd med å ha sendt 80.000 nordmenn på kino over en priode på ti måneder. Foto: Chess
170 prosent økning i mobildatatrafikk.

Det ble satt rekord i datanedlasting via mobiltelefonen i juli. Mobilselskapet Chess - med en halv million kunder - opplevde en økning på 170 prosent i juli sammenlignet med tilsvarende måned i 2010.

- Vi surfer mer og snakker mindre, konkluderer markedsdirektør Jarle Alvær i en melding.

Alvær sier det er kraftige endringer i adferden til dagens mobilbrukere sammenlignet med bare noen år tilbake. I juli i fjor lastet Chess-kundene ned cirka 18 millioner megabytes mens tallet i juli 2011 var på 48 millioner megabytes. Alvær sier videre at terroraksjonene i Oslo og på Utøya ikke er grunnen til den massive oppgangen.

- De høyeste nivåene ble nådd den 22. juli og den påfølgende helgen, men det var ikke spesielle avvik i forhold til tidligere i måneden, sier Alvær. I tillegg opplevde Chess at kunder på ferie i utlandet i langt større grad enn før surfet på mobile nettverk. Mobiloperatører er forpliktet til å gi kundene beskjed dersom disse når en grense i datanedlasting på 495 kroner i EU-området. Chess har utvidet det geografiske området til å omfatte hele verden, forklarer han i meldingen.

- Dette betyr at et betydelig høyere antall kunder bevisst velger å kjøpe mer data når de er i utlandet, på tross av at de informeres om at grensen på 495 kroner er oversteget. Det er en helt ny og veldig tydelig trend. Facebook, Twitter og nettnyheter er de populære kanalene til norske mobilbrukere, sier Alvær i meldingen.

Han tror ikke nettsurf via mobilen har nådd toppen.

- Kommunikasjonsformen er endret. Spesielt kommuniseres det mer via Facebook. Det kan nesten virke som om dagens 2,5 millionere norske Facebook-brukere er nokså avhengige av å være tilstede og ikke minst holde seg oppdatert om hva vennene gjør av aktiviteter, sier Alvær i meldingen.

- Vi forventer fortsatt økning i den mobile datatrafikken de neste årene, avslutter Alvær i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere