NA24.no

- Vi syns verden ser bra ut

Foto: Erik Pettersen (NA24)
Sist oppdatert:
Lite krise å spore hos denne forvalteren.

BRISTOL (NA24): 2011 var et dårlig år for den globale økonomien. Selv om det har sett noe lysere ut de siste, par månedene, er situasjonen fortsatt langt fra stabil, og man prøver intenst å forhindre situasjoner som kan få store ringvirkninger.

Porteføljeforvalter i Holberg Global i Holberg Fondene, Harald Jeremiassen, er imidlertid positiv.

- Vi syns verden ser bra ut, uttaler Jeremiassen til NA24.

Porteføljeforvalteren forteller at fondene i Holberg Global har hatt en avkastning på 20 prosent siden han startet i august 2011.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Ser på enkeltselskaper
Harald Jeremiassen forklarer suksessen med at man i Holberg Global har en litt annen tilnærming.

- Vi ser på enkeltselskaper i attraktive markeder, og tenker langsiktig. Da er det snakk om år, ikke uker, sier Jeremiassen.

Mange kan nok være skeptiske til å investere i globale fond, når man vet at det fortsatt er mye uro i verdensøkonomien.

- Det er nettopp derfor man må tenke på hvordan man finansierer. Vi forsøker ikke å finne kortsiktige løsninger, og vi ser ikke så mye på makrotall. Vi går etter enkeltselskaper vi har tro på, forteller Jeremiassen.

Attraktive markeder
Harald Jeremiassen forklarer at de har flere krav til selskapene de vil investere i.

- Det er en kombinasjon. De må ha en egenkapitalavkastning på 20 prosent, noe som viser at de er dyktige og fornuftige, og de må ha en fornuftig prising. Men de må også ha vekst, sier Jeremiassen, og legger til at selskapet i tillegg må ha en god ledelse.

Det er også viktig at selskapet befinner seg i et attraktivt marked.

- Vi investerer i regioner der ting ser bra ut, som Asia, Afrika og Brasil. Det må være et langsiktig voksende marked, sier porteføljeforvalteren.

- Men hvis det blir mer uro i verden, vil ikke det påvirke de områdene dere er involvert i?

- Indirekte, ja. Vi snakket med en økonom i Kina som sa at hvis veksten i USA og Europa går ned 1 prosent, vil Kinas vekst gjøre det samme. Men Kina har gått så bra at de har masse penger på bok, noe som har ført til inflasjon, som skaper problemer. Derfor kan det være en fordel at veksten i Kina blir lavere, slik at inflasjonen går ned, sier Jeremiassen.

Porteføljeforvalteren legger til at kravet om et attraktivt marked gjør at de holder seg unne selskaper i Sør-Europa.

Ved å bruke denne strategien, har altså fondene i Holberg Global har hatt en avkastning på 20 prosent siden august 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere