*Nettavisen* Økonomi.

- Vi tar spøkelser på alvor

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Ny app som avslører overnaturlige fenomener.

01.04.12 08:42

Nord-Gudbrandsdal tingrett har nettopp avgjort at spøkelser ikke er gyldig grunn til å heve et boligkjøp. Men svært mange boligkjøpere er lite komfortable med personer som går igjen. Huseiernes Landsforbund her derfor fått utviklet en Ghostbuster som kan avsløre eventuell overnaturlige fenomener når de er på visning, før kontrakt undertegnes.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Svært mange mennesker føler ubehag ved og kanskje redsel for spøkelser. Dette er et problem vi i Huseiernes Landsforbund må ta på alvor. Vi har sett flere eksempler på at saker om spøkelser havner i rettssystemet. Med vår nye Ghostbuster, som enkelt kan lastes ned til mobiltelefonen, er det nå mulig å avsløre eventuelle overnaturlige fenomener før man kjøper hus, sier administrerende direktør Peter Batta i en pressemelding.

På Vinstra fikk kjøper av huset vite at huset fra 50-tallet var hjemsøkt av spøkelser etter at boligkjøpet ble gjennomført. Han nektet å betale for boligen fordi han mente dette var relevant informasjon han hadde krav på.

- Det var retten ikke enig i, men hadde kjøperen hatt mulighet til å avsløre eventuelle spøkelser da han var på visning, kunne han ha spart både seg selv og selger for en rekke problemer, sier advokat Line Parelius i Huseiernes Landsforbund i en melding.

- Avhendingsloven er ganske generell. For noen mennesker er overnaturlige hendelser relevant informasjon, og man kan ikke forvente at takstmenn og eiendomsmeglere skal opplyse om dette, sier Peter Batta i meldingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Huseiernes Landsforbund)

Han mener at også folk som skal leie bolig kan ha stor glede av den ny mobilappen.

I 2009 skrev Hus & Bolig om et ungt par som først trodde det var mus som romsterte i huset de leide. De hørte lyder, det elektriske anlegget blafret titt og ofte, og oppvask flyttet på seg. Da Anticimex ikke kunne finne noen konkrete feil, konkluderte leieboerne med at det spøkte, og de ønsket å heve leiekontrakten. Også den saken havnet i retten.

- Skal man leie et gammelt hus og frykter at det kan være spøkelser der, vil jeg på det varmeste anbefale vår nye Ghostbuster. Som et introduksjonstilbud vil den kunne lastes ned gratis fra våre nettsider i dag sier Batta i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag