NA24.no

- Vi tjener 600.000 per innvandrer

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
- Vi taper ikke penger på innvandring.

I en serie artikler har Finansavisen satt fokus på hva innvandring koster den norske stat. Avisens beregninger viser at en innvandrer utenfor OECD koster 4,1 millioner kroner i gjennomsnitt, mens innvandrere fra Øst-Europa koster 800.000 kroner i snitt.

LES MER: - Innvandrere gir milliontap

Dette er feil mener Kjetil Storesletten, professor ved økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo. I en kronikk i fredagen utgave av Dagens Næringsliv skriver han at østeuropeisk innvandrer representerer en gevinst for Norge på 600.000 kroner.

Han mener også at kostnadene med en innvandrer fra et land uten for OECD gir en kostnad på 2,1 millioner kroner, kun halvparten av Finansavisens anslag. Han påpeker riktig nok at det er store variasjoner i denne gruppen. og at det sysselsettingen som avgjør bidraget til den norske statskassen.

- Innvandrere fra for eksempel Sri Lanka og Kina har høy sysselsetting, skriver han.

Finansavisen har brukt tall fra SSB i sine beregninger. Disse tallene mener Storesletten er feil.

- Innvandring er betydelig mer lønnsom for Norge enn hva som fremgår av Finansavisens analyse av SSBs tall, skriver han.

LES OGSÅ: - Det at Norge stopper uten innvandringen, er ikke riktig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere