NA24.no

(Scanpix)

- Vi trenger ikke penger

Tysk storbank avviser pengemangel.

Administrerende direktør i Deutsche Bank, Josef Ackermann, sier til Bloomberg at banken forventer at 2009 blir et år med positiv bunnlinje.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi var veldig skuffet over tapet i 2008, men er absolutt bestemt på ta alle nødvendige steg for å bli lønnsomme igjen, skriver Ackermann i årsrapporten som ble offentliggjort tirsdag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge Bloomberg skriver Ackermann samtidig at starten på 2009 var god. Banken har så langt takket nei til statlig hjelp, og Ackermann sier videre at banken «på det nåværende tidspunktet» ikke ser noe behov for å hente frisk kapital fra noen eksterne kilder.

Dermed føyer Deutsche Bank seg inn i rekken av banker som har forsikret markedet om at starten på 2009 er langt bedre enn avslutningen i 2008. Fra før har Citigroup, JP Morgan, Bank of America og Nordea sendt ut meldinger om at driften de to første månedene i 2009 er bra.

- Hvis den globale økonomien, finansmarkedene, juridiske og regulatoriske omgivelser og konkurransesituasjonen utvikler seg som antatt, forventer Deutsche Bank å returnere til lønnsomhet i 2009, skriver Ackermann i årsrapporten, ifølge Bloomberg.

I februar offentliggjorde banken et underskudd på 4,8 milliarder euro i fjerde kvartal, og banken måtte samtidig tåle det første årlige underskuddet på mer enn 50 år.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere