*Nettavisen* Økonomi.

- Vi tror at oppkjøpet er bra for norske forbrukere

TAR OVER RORET: Coop-sjef Svein Fanebust (t.v.) tar over svenske Icas dagligvarevirksomhet i Norge. Per Strömberg innrømmer at konkurransen har vært tøff i det norske markedet. Foto: Tommy H. S. Brakstad

Snipp, snapp, snute, svenske Icas norske eventyr er ute.

06.10.14 11:12

VIKA (Nettavisen): Dagligvaremarkedet kan blir redusert fra fire til tre store aktører. Det er realiteten dersom Konkurransetilsynet gir Coop lov til å kjøpe opp Ica. Avtalen ble presentert mandag morgen.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Coop legger ikke skjul på at oppkjøpet vil styrke konkurransekraften til dagligvarekjeden. Kjeden kjøper over 553 butikker og blir med det Norges nest største aktør.

- Vi er forberedt på at vi ikke vil få lov til å ta over alle butikkene, men vi har en opsjon i avtalen som gir oss anledning til å selge disse butikkene enkeltvis, sier Coop-sjef Svein Fanebust på en pressekonferanse mandag formiddag.

- Dette er en gledens dag, vi tror at dette er bra for norske forbrukere, fortsetter han.

Ica vil ikke si noe om hvem har vært med i prosessen. Den svenske dagligvarekjeden innrømmer at det har vært tøft å være utfordrer i det norske markedet.

Den svenske aktøren har i lengre tid prøvd å få til et samarbeid med Norgesgruppen, men mandag ble det satt en siste spiker i kisten for det samarbeidet. Coop har varslet at samarbeid med Norgesgruppen vil opphøre.

Konkurransetilsynet sa opprinnelig nei til Ica-Norgesgruppen-samarbeidet, men denne saken var ikke ferdig behandlet. Nå får tilsynet altså en ny sak på bordet med Coops oppkjøp av Ica.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.