NA24.no

- Vi vet ikke sikkert om det er stjeling

(/www.phs.no)
Sist oppdatert:
Elever tror tyver herjer på politiskolen.

Elever ved politihøyskolen i Bodø har den siste tiden opplevd at utstyr oppbevart på institusjonens område, har forsvunnet.

Etter det Nettavisen kjenner til mener flere av elevene at tingene som er blitt borte er stjålet, og at det kan være politihøyskolens egne studenter som kan stå bak ugjerningene.

- Jeg vil ikke si at det har vært et stort problem med at ting har forsvunnet. Vi har kun fått inn melding om noen få tilfeller av dette, sier Toril Berthelsen, studieleder ved Høgskolen i Bodø, til Nettavisen NA24.

- Det er ikke klart hva som har skjedd, og vi vet ikke sikkert om det er snakk om stjeling. Det kan være snakk om forbrytelser - at folk har tatt feil utstyr, fortsetter hun.

- Vi har hengt opp oppslag
Foreløpig har ikke ledelsen sett behovet for å etterforske saken.

- Vi har hengt opp oppslag med informasjon, og vi har snakket med studentene, om at de må være påpasselige med å låse inn tingene sine, og merke utstyret med navn, sier Berthelsen.

- Vi har ikke satt i gang noen etterforskning av saken, og vi avventer til det eventuelt kommer inn flere meldinger før vi vurderer det, fortsetter hun.

Studielederen opplyser om at det er ulike uniformseffekter som er forsvunnet.

- Men det kan være noen som har tatt feil, for alt utstyret til studentene er likt, påpeker hun, men utelukker ikke at det kan bli etterforskning om problemet med ting som forsvinner vedvarer.

- Om det blir flere tilfeller så kan det bli snakk om å ta saken videre, men akkurat nå ser vi ikke noen grunn til det. Det kan som sagt være snakk om noen som har tatt feil.

- Prøver å roe ned studentene
Ved politihøyskolen i Bodø er det innrullert omkring 560 elever, fordelt på to kull.

Til tross for at politihøyskolen i Bodøs ledelse ikke ser ut til å se spesielt alvorlig på problemet er det, etter det Nettavisen kjenner til, mange studenter som har sett seg lei med at utstyr forsvinner.

Studentene skal etter sigende også selv tatt opp problemet med skolens ledelse, noe som kommer fram av Facebook-korrespondanse, som Nettavisen har fått tilgang til, mellom elevene.

I innlegget opplyses det om at eventuell politianmeldelse først vil bli aktuelt om problemet vedvarer. Det står videre at ledelsen skal ha opplyst om hvilke konsekvenser en eventuell etterforskning om stjeling vil ha - «med tanke på media» og at det derfor avventes med å komme med reaksjoner.

LES NOEN AV STUDENTENES FACEBOOK-TRÅDER HER:(Artikkelen fortsetter under bildene)

- Vi prøver å roe ned studentene, og se det litt an, sier Berthelsen.

- Jeg har ikke villet hausset opp denne saken noe særlig, det har ikke vært snakk om mange tilfeller. Det er kun noen ytterst få tilfeller av ting som har forsvunnet, fortsetter hun.

Hva institusjonen vil gjøre om det viser seg at det er snakk om tyveri ønsker ikke Berthelsen å svare på.

- Det kommer også helt an på saken, sier studielederen, som avviser at politihøyskolen har hatt problem med tyveri fra skolens lokaler tidligere.

- Nei, ikke som jeg kjenner til, sier Berthelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere