NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

- Vi vil kutte oljeproduksjonen

Qatars oljeminister slår fast at Opec vil kutte produksjonen ved neste møte for å forsvare oljeprisen.

Oljeprisen har falt kraftig siden i sommer, og nå er de store oljeproduserende landene bekymret. Opec, som alene står for 40 prosent av verdens oljetilbud, utsatte på et møte forrige helg vedtak om produksjonskutt. Men nå tyder alt på at de vil kutte etter neste møte.

NA24 – din næringslivsavis

Opec-landene møtes 17. desember i Algerie. Qatars oljeminister, Abdullah bin Hamad al-Attiyah, melder ifølge Bloomberg News at det definitivt blir produksjonskutt men at han ikke vet hvor mange fat olje som blir holdt unna markedet.

Det er et mål for Opec å holde oljeprisen på mellom 70 og 80 dollar fatet. Onsdag formiddag handles et fat nordsjøolje for levering i januar til 45,3 dollar fatet.

Den 24. oktober bestemte Opec seg for å kutte 1,5 millioner fat per dag i produksjon, men det har ikke hjulpet mye på prisen på olje i verdensmarkedet. Men ennå har ikke alle Opec-medlemmene effektiviser sine kutt.

Ifølge analyserselskapet PetroLogistics har Opec-landne produsert 27,8 millioner fat olje per dag i november. Det er et halvt million fat mer enn hva man bestemte seg for i oktober, melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere