NA24.no

- Vi vil legge ned butikker

Men Coop-sjefen har ikke bestemt seg for hvor mange.

I helgen tok Coop innersvingen på Norgesgruppen og sikret seg alle Ica og Rimi-butikkene i Norge. Nå gjenstår det kun et ubetinget «ja» fra Konkurransetilsynet for at Coop skal kunne titulere seg Norges nest største dagligvarekjede.

Se video øverst i saken.

Coop-sjef Svein Fanebust innrømmer at det blitt lite med søvn de siste dagene. Adrenalin og koffeinholdig brus har vært redningen.

Avtalen ble signert søndag kveld.

Beholder Rimi

- Dette er en tretrinnsrakett. Først skal Konkurransetilsynet si sitt, og det gjør at vi må selge en del butikker. To; vi skal bestemme oss for hvilke butikker vi skal drive. Tre; sannsynligvis vil det i denne vurderingen være en del butikker som ikke har livets rett, sier Fanebust til Nettavisen.

Coop-sjefen ønsker ikke si noe om hvor mange butikker det kan dreie seg om. Fanebust lover også en oppgradering av de butikkene som blir igjen, men Ica navnet er historie på norsk jord.

- Vi har anledning til å bruke Matkroken og Rimi på butikkene, fortsetter han.

To aktører igjen i finalen

Coop betaler 2,5 milliarder for de 553 butikkene. Det skal ha vært flere dagligvareaktører med i de innledende fasene av svenske Icas salg av sin norske virksomhet.

- Etter en indikativ budrunde valgte de to aktører som havnet i en finaleomgang. Til slutt valgte de oss – «luckily», sier Coop-sjefen.

- Hvordan vil dette oppkjøpet påvirke forbrukerne?

- Dette vil styrke Coop, det vil styrke det norske dagligvaremarkedet, og vil skape en ytterligere skjerpet konkurranse i det norske markedet. Det er jeg totalt overbevisst om, sier han, påpeker at han tror at forbrukerne nå kan fryde seg over mer konkurransedyktige priser i det norske markedet.

- Det vil kanskje gi lavere priser og kanskje større mangfold. Oppkjøpet vil også gi fordeler på mange andre områder som vi kanskje er flink til å underkjenne, fortsetter Fanebust.

Konkurransetilsynet kan bruke inntil 130 virkedager for å vurdere oppkjøpet, men må i utgangspunktet legge frem begrunnet forslag til inngrepsvedtak innen 70 virkedager. Fristen kan forlenges dersom partene legger frem forslag til avhjelpende tiltak. Fristen begynner å løpe når tilsynet har mottatt melding fra kjøper.

Se video øverst i saken.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere