NA24.no

- Viktig milepæl for Kongsberg

Sikret Joint Strike Fighter-avtale verdt 460 millioner kroner.

Northrop Grumman Corporation har valgt Kongsberg som strategisk partner til å produsere femtegenerasjons komposittdeler til F-35 Joint Strike Fighter-programmet.

NA24- din næringslivsavis

De to partene signerte i dag en langsiktig rammeavtale, som har en verdi på cirka 460 millioner kroner og en potensiell verdi på 2,5 milliarder kroner i løpet av F-35-programmet. Northrop Grumman er hovedpartneren til Lockheed Martin som leder F-35-programmet.

De første leveransene vil inngå i en innledende produksjonsfase, som starter programmets overgang til full serieproduksjon.

- Dette er en viktig milepæl for Kongsberg, sier Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace i en børsmelding.

- Avtalen er et resultat av hardt arbeid fra begge parter og baner vei for flere år med tett samarbeid i et spennende program.

Delene vil bli produsert ved den nye 30.000 m2 store komposittfabrikken på Kongsberg. Produksjonen er nå i en oppstartsfase og vil vare til 2015.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere