NA24.no

- Vil droppe saken mot Strauss-Kahn

Foto: LUCAS JACKSON (Reuters)
Sist oppdatert:
Ny vending i den famøse sex-skandalen.

Tirsdag møter den tidligere IMF-sjefen, Dominique Strauss-Kahn, i retten.

Ifølge The New York Times vil aktoratet innstille på at saken blir avvist, melder New York Times.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) Strauss-Kahn ble tiltalt for syv punkter for blant annet seksuelt overfall og voldtektsforsøk mot Nafissatou Diallo, som var stuepike på et luksushotell i Manhattan i mai måned.

Tatt i løgn
Stuepiken skal ha blitt tatt i å lyve gjentatte ganger under avhør. Kvinnen fortalte først at hun ventet i gangen helt til Strauss-Khan forlot rommet før hun varslet om episoden.

Hun har tidligere innrømmet at hun rengjorde et hotellrom før hun returnerte til Strauss-Kahns rom og rengjorde det. Deretter varslet hun ifra til sin overordnede om det angivelige overfallet.

Les også: Her løgnene som løslot Strauss-Kahn.

I sin søknad om asyl i USA for seg selv og sin datter i 2004, sa stuepiken at huset hun delte med sin ektemann i Guinea ble brent ned av soldater for landets regime. Hennes mann ble deretter angivelse torturert i fengsel, hvor han døde av skadene. Ifølge påtalemyndigheten har hun senere innrømmet at dette var løgn.

Stuepiken skal også ha tilknytning til narkotikahandel og hvitvasking av penger.

Les også: Ny vending i Strauss-Kahn-saken.

De rettsmedisinske testene som viser at det har vært seksuelt samkvem mellom stuepiken og Dominique Strauss-Kahn skal det likevel ikke herske tvil om, og kvinnen holder fast ved at hun ble angrepet.

I begynnelsen av juli ble den Strauss-Kahn løslatt fra husarrest. Aktoratet og dommeren har gått med på at Dominique Strauss-Kahn (62) ikke må sitte i husarrest i påvente av rettssaken.

Les også: Strauss-Kahn slipper husarrest.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere