NA24.no

- Vil følge spillereglene

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen vil ikke følge Kristin Halvorsens eksempel.

Da lønnen til toppene i halvstatlige DnB NOR ble kjent forrige uke resulterte det i en omgang verbal lønnsjuling fra Kristin Halvorsen. Finansministeren og SV lederen raste mot lønnsfesten i finansbransjen.

NA24 – din næringslivsavis

Tirsdag kom StatoilHydros årsrapport som viste at toppsjef Helge Lund kunne plukke inn en økning i fastlønnen på hele 31,3 prosent til 6,8 millioner kroner fra 2007 til 2008. Den samlede godtgjørelsen var opp rett over 10 millioner kroner.

Lund har imidlertid fryst lønnen for inneværende år, samt halvert bonuspotensialet.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen sier til NA24 at han regner med at styret har gjort seg opp en formening om Lund er verd dette eller ikke.

- Når vi har valgt å børsnotere selskapet så er dette styrets sak. Jeg kommer ikke til å overprøve den beslutningen som er tatt, sier Riis-Johansen.

- Lederen av oljefondet, Yngve Slyngstad, reduserte sin lønn etter at Kristin Halvorsen hadde sagt at han tjente for mye. Er det aktuelt for deg å sende det samme signalet til Lund?

- Det er noe med spillereglene her. Vi har valgt at StatoilHydro skal være et børsnotert selskap. Vi må akseptere at det fattes beslutninger som man eventuelt kunne hatt andre vurderinger av, dersom man hadde tatt detaljbeslutninger på i den enkelte sak, sier Riss-Johansen til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere