NA24.no

- Vil gå til valg på økt skattenivå

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
To av tre fylkesledere i Arbeiderpartiet mener Ap må gå til valg i 2017 uten å binde seg til å beholde det lavere skattenivået som den blåblå regjeringen har innført. Det er Jonas Gahr Støre helt enig i.

Den nye regjeringen har hittil kuttet skatter og avgifter i 2014 med 8 milliarder kroner, og skal man tro valgprogrammene til både Høyre og Frp, er det mer i vente.

Dette får toppene i Arbeiderpartiet til å frykte stramme tider for velferdsstaten, skriver Klassekampen. Avisen har snakket med 17 av fylkeslederne i Ap, og 11 av disse sier klart ifra om at partiet ikke kan gå til valg på å videreføre det lave skattenivået som den borgerlige regjeringen har innført.

Tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre, nå finanspolitisk talsmann i Ap, er helt enig i dette.

– Ingen av de blå skatte- eller avgiftskuttene er fredet. Men det ligger heller ingen automatikk i at de vil bli som før, sier han. Støre viser til at det i partiets program for denne stortingsperioden står at de ikke går inn for å kutte i skatter og avgifter.

Han synes det er for tidlig å slå fast at skattenivået bør heves i 2017 og mener det er budsjettene framover som vil avgjøre dette.

Fylkesleder Eva Kristin Hansen i Sør-Trøndelag er imidlertid klar på dette punktet.

– Ved neste valg kommer Ap til å gå til valg på et relativt høyt skattenivå, sier hun. Hun får støtte fra Sonja Mandt i Vestfold Ap, som mener at Ap må gå til valg på å reversere skattekuttene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere