NA24.no

- Vil ha 262.000 for å skrive ut 320 sider

- Jeg er både sjokkert og skuffet.

Det er Dagens Næringsliv som bringer saken om tvisten mellom advokatfirmaet Wiersholm og konkursboet etter Marine Subsea, der styrelederen ble dømt for grovt økonomisk utroskap av totalt 159,7 millioner kroner.

Konkursboet hadde behov for utskrifter av arbeid advokatfirmaet hadde gjort for selskapet i forbindelse med erstatningsrav mot styreleder. Resultatet ble  utskrift av totalt 320 sider fra det elektroniske arkivet, noe selskapet har ført opp 58,75 timer à 3570 kroner for å gjøre. Totalt 262.000 kroner inkludert merverdiavgift.

- Jeg er både sjokkert og skuffet, sier bostyrer Tone Bjørn til DN og viser til både timepris og timeantall, og har nå klaget advokatfirmaet inn til Advokatforeningens disiplinærutvalg for fakturaen.

Bjørn mener arbeidet kunne vært utført av administrativt ansatte, fremfor advokater med skyhøy timespris, og at advokatene i praksis får betalt to ganger.

Managing partner Nils H. Thommessen i Wiersholm mener derimot at fakturaen er korrekt.

– Advokat Bjørn er klar over at dette arbeidet ikke handlet om å kopiere dokumenter vi tidligere har utarbeidet for boet. Det skulle letes gjennom mange tusen dokumenter for å finne de som passet til de kriteriene hun instruerte oss om å legge til grunn, sier han til avisen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere