NA24.no

- Vil lamme Olje-Norge

Sist oppdatert:
Norges Rederiforbund frykter at oljestreiken vil lamme norsk sokkel.

Den pågående konflikten mellom Norsk olje- og petrokjemisk fagforbund (Nopef) og Oljeindustriens Landsforening (OLF) om revisjon av Oljeserviceavtalen kan medføre at store deler av boreoperasjonene på norsk sokkel blir lammet, ifølge en pressemelding fra Rederiforbundet.

NA24 - din næringslivsavis.

Rammer rigg
De frykter at i alt 10 til 12 pågående boreoperasjoner vil måtte stenges i løpet av én til to uker. Dette vil også ramme olje- og gassproduksjonen på sokkelen, fordi boringen også omfatter produksjonsbrønner.

- Den pågående konflikten vil ramme våre medlemmer i riggnæringen. At boreoperasjonene blir lammet i beste årstid for boring, kan få store konsekvenser for oljeproduksjonen på sokkelen. Dette kan igjen få innvirkning på allerede svært høye oljepriser, og på norsk sokkels omdømme som stabil leverandør og interessant investeringsområde, sier adm. direktør Marianne Lie i Norges Rederiforbund i en kommentar.

Tre rigger er allerede tatt ut av operasjon, og permittering er igangsatt. Flere av riggselskapene på norsk sokkel er organisert i Norges Rederiforbund.

Krangler om overtid
Det var natt til onsdag at streiken blant ansatte organisert i Nopef ble et faktum etter at partene ikke hadde oppnådd enighet på overtid i meklingen.

Nopef har tatt ut 87 av de om lag 2650 medlemmene organisasjonen i første fase av streiken. De uttatte er alle medlemmene i kompletteringsavdelingene i Baker Oil Tools, Schlumberger, Weatherford og Halliburton, samt 10 medlemmer innen ROV-operasjoner i Oceaneering og fem borevæske-ingeniører i M-I Norge.

Kan bli lock-out
Blant selskapene som er omfattet av Oljeserviceavtalen er Schlumberger Norge, Aker Kværner Well Services, Halliburton, Weatherford Norge, Oceaneering, Acergy Norway, Baker Hughes og en rekke andre selskaper knyttet til oljeservice-virksomheten.

OLF har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal svare med lock-out.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere