NA24.no

OPPSVING: - Den gjennomsnittlige kjøpesummen folk er villige til å bruke på hyttekjøpet, har steget med en halv million kroner til to millioner kroner bare på et halvt år, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. (illustrasjonsbilde)
OPPSVING: - Den gjennomsnittlige kjøpesummen folk er villige til å bruke på hyttekjøpet, har steget med en halv million kroner til to millioner kroner bare på et halvt år, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. (illustrasjonsbilde) (Voss Resort)

- Vil punge ut en halv million ekstra for hytta

Sist oppdatert:
- Lettere å få lån er eneste forklaring.

Nordmenn vil til fjells som aldri før, skriver papirutgaven til Dagens Næringsliv lørdag.

Buskerud, Oppland og Hedmark venter en vekst på 10 til 20 prosent i antall hyttekvadratmeter som skal bygges det neste året, ifølge Prognosenteret.

- En halv million til to millioner mer

– De som skal kjøpe hytte, er villige til å bruke mer penger på kjøpet. Den gjennomsnittlige kjøpesummen folk er villige til å bruke på hyttekjøpet, har steget med en halv million kroner til to millioner kroner bare på et halvt år, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Øye mener bankenes lånevilje er eneste årsaken til at vi vil betale mer:

– Det finnes ingen andre årsaker enn bankenes villighet til å gi lån, sier Øye.

- Da er det greit

Kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank sier de siste årenes boligprisvekst forklarer at flere får tilleggslån:

– Hvis det kommer en kunde til oss som har refinansiert og betalt ned lånet til 70 prosent av pantet, og ønsker å låne opp til 80 prosent for å investere i hytte, så er det greit, sier Arnesen til Dagens Næringsliv.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere