NA24.no

- Vil røpe morderen

Sist oppdatert:
En Nokas-dømt skal være klar for å avsløre hvem som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Det bekrefter den dømtes advokat overfor Dagbladet.

- Den dømte overveier sterkt om han skal komme med denne opplysningen. Det er flere vurderinger som gjør seg gjeldende, sier advokaten til avisen.

Tenker på famlien
Advokaten uttaler seg anonymt for ikke å røpe klientens identitet på det nåværende tidspunktet.

På spørsmålet om hvorfor den dømte nå er klar til å avsløre drapsmannen, svare advokaten følgende:

- Det er flere grunner. Han er jo godt kjent med at Klunglands etterkommere har et sterkt ønske om en gang å få vite hvem som avfyrte det fatale skuddet mot familiefaren. Dette er sikkert den viktigste grunnen. Et annet moment er selvsagt at han vurderer muligheten for en mildere dom når Nokas-saken kommer opp i Gulating lagmannsrett 4. september. Overfor meg har klienten dessuten gitt klart uttrykk for at han ønsker å lette sin samvittigeht med tanke på fremtiden.

Advokaten avviser på det sterkeste at klienten med dette har erkjent å ha vært med på det brutale ranet i Stavanger.

Klunglands familie sa fredag at de var tilfredse med dommen.

De har tidligere uttalt at de håper drapsmannen står frem slik at de kan få fred.

Veum i tenkeboksen
I dagens VG sier advokat Johnny Veum at hans klient Johnny Thendrup vurderer å avsløre drapsmannen. Om det er samme person som Dagbladet omtaler, er usikkert.

- Johnny Thendrup vurderer fortsatt om han skal tilkjennegi hvem som skjøt og drepte Klungland. Dette gnager ham veldig. Han har et sterkt ønske om at familien skal få vite det, og jeg mener også at det vil kunne gi ham lavere straff, sier Thendrups forsvarer, Johnny Veum.

Samtlige av de tretten Nokas-dømte mennene har i retten sagt at de ikke har noe imot at gjerningsmannens navn blir kjent.

Før jul skal Johnny Thendrup ha hatt et hemmelig møte med Klunglands etterlatte. Dette møtet ønsker ingen av de involverte å kommentere; hverken om det har skjedd eller hva som eventuelt ble sagt på møtet, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere