NA24.no

- Vil utvilsomt bli anket

Sist oppdatert:
Finansdepartementet med Kristin Halvorsen i spissen anker nederlag til lagmannsretten.

I en pressemelding fra Finansdepartementet kommenteres dagens nederlag for rederiskatteordningen.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere fredag ble det klart at redere, med BW Gas og Farstad i spissen, vant frem med sitt søksmål mot staten.

Les mer om saken her: Seier for rederne

- Det er ikke overraskende at det er juridisk uenighet om hvor Grunnlovens grenser går i denne saken. Dette juridiske tema ble grundig vurdert i lovgivningsprosessen i 2007. I den nylig avsagte rederiskattedommen i Aust-Agder tingrett ble den vedtatte beskatning godtatt i sin helhet som forenlig med Grunnloven. Denne domstolen var i motsetning til domstolen i Oslo tingrett besatt med tre juridiske dommere, sier statssekretær Geir Axelsen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De skriver videre i pressemeldingen at dagens dom i Oslo tingrett innebærer en mellomløsning, der verken rederiene eller staten har fått fullt medhold, ved at det åpnes for en viss beskatning av rederienes overskudd i perioden 1997-2006, men vesentlig mindre enn det som Stortinget vedtok høsten 2007.

Retten kom til at Grunnloven begrenser Stortingets beskatningsadgang for disse årene, men godtar en engangsbeskatning på 5 prosent som forenlig med Grunnloven. Sakskostnader ble ikke tilkjent noen av partene.

- Begge disse tingrettsdommene vil utvilsomt bli anket, og vi vil avvente ankebehandlingen. Det er derfor ikke naturlig å gi nærmere kommentarer til innholdet i de to foreliggende dommene nå, sier Axelsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere