NA24.no

- Ville presse Oprah

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
En mann skal ha prøvd å presse Oprah Winfrey for nesten ti millioner kroner.

Amerikanske Keifer Bonvillain sier han har et tolv timers opptak av en telefonsamtale som kan skade den amerikanske talkshowvertens rykte. Disse har han truet med å offentliggjøre, melder AP.

Samtaler med ansatt
Den 36 år gamle mannen sier han krevde at en representant for Winfrey skule betale 970.000 kroner for opptaket av en telefonsamtale mellom Bonvillain og en av Winfreys ansatte som han møtte på en fest for to år siden.

Ifølge en politianmeldelse har Bonvillain presset «en offentlig skikkelse som eier et selskap i Chicago». Ifølge Chicago Tribune og Chicago Sun-Times skal dette dreie seg om Oprah Winfrey.

Bonvillain skal ha stilt en av Winfreys ansatte flere spørsmål om Winfrey og selskapet hennes. I midten av oktober skal han ha sendt Winfrey en e-post der han skriver at en av hennes ansatte har sagt svært stygge ting om henne.

I midten av november skal Bonvillain ha skrevet et brev der han opplyser at han har samtalene på bånd. En av Winfreys samarbeidspartnere skal da ha ringt til Bonvillain og fått vite at han har opptak på til sammen tolv timer.

Truet med bok
Bonvillain skal ha sagt til Winfreys samarbeidspartner at han ville skrive en bok basert på de «sjokkerende» og «nyhetsverdige» opptakene. Han fortalte angivelig også at han hadde fått tilbud på mellom tre og 19 millioner fra ulike tabloidaviser og forlag.

- Det er mange som ønsker seg disse opptakene, og mange av dem er ikke opptatt av sannhetsverdi, heter det i anmeldelsen.

Kontaktet FBI
Bonvillain skal så ha fått tilbud om tre millioner som skulle overleveres på en parkeringsplass utenfor et hotell i Atlanta. Samtidig hadde samarbeidspartneren innledet kontakt med FBI, dermed ble det ikke gull og grønne skoger med kalde håndjern på den håpefulle utpresseren. Den 15. desember ble han pågrepet.

Bonvillains advokat, Kent Carlson, sier han verken vil bekrefte eller benekte detaljer om anmeldelsen. Selv sier Bonvillaine til AP at anklagene en misforståelse. Winfrey har ikke kommentert saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere