NA24.no

- Viser Grey's Anatomy for tidlig på dagen

GÅR VIDERE: Skaperen av suksesserien, Shonda Rimes, forteller at showet kommer til å fortsette, selv om noen av de stjernene forlater serien.
GÅR VIDERE: Skaperen av suksesserien, Shonda Rimes, forteller at showet kommer til å fortsette, selv om noen av de stjernene forlater serien.
Nå kan TV 2 bli straffet for sendingene.

Medietilsynet varsler at TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien Grey's Anatomy tidlig på ettermiddagen. Episodene inneholdt grove voldsscener.

Medietilsynet kommer med varselet etter en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss i mai.

– De to episodene vi har kontrollert, inneholdt nærgående og blodige skildringer av kyniske drap kombinert med truende og angstpregede scener. Dette er innhold som normalt kvalifiserer til en 15-årsgrense. Vi er kritiske til at TV 2 Bliss viser 15-årsinnhold klokken halv fire om ettermiddagen, sier seniorrådgiver Line Langnes i Medietilsynet.

Tilsynet viser til det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, som innebærer at program med et innhold som kan være til skade for mindreårige seere, men ikke i så alvorlig grad som det som forbys fullstendig, sendes etter klokka 21.00.

«De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere