NA24.no

- Visste at strømkrisen ville komme

Sist oppdatert:
Odd Roger Enoksen mener kraftbransjen og det politiske Norge har brakt landet inn i kraftkrisen med vidåpne øyne.

– Vi visste strømkrisene ville komme og gjorde ikke nok. Også kraftbransjen sviktet, sier olje- og energiministeren til Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Han innrømmer at kraftkrisen er et resultat av feilslått kraftpolitikk gjennom flere tiår. Statsråden mener at storskala bioenergi, og ikke bare gass, skal bringe landet ut av krisen.

Se video

– Jeg husker daværende olje- og energiminister Jens Stoltenberg i 1995 orienterte Stortingets energikomité om at Norge ville måtte importere kraft fra årtusenskiftet. Den situasjon vi opplevde i 2003, og er i nå, har altså vært varslet lenge. Vi har diskutert energipolitikk hele tiden, men har ikke klart å samle oss om en politikk som har gitt resultater, sier Enoksen.

Slik får du billigere strøm

– En annen viktig grunn til at det ikke har skjedd noe etter 1990, er meget lave kraftpriser og overskudd i kraftmarkedet. Etter hvert som forbruket økte, ble behovet dekket med rimelig import. Det nordiske kraftmarkedet har altså fungert, men samtidig ført til at det ikke er bygget ut nok ny kraft, sier statsråden videre.

Manglende visjoner og lav kraftpris får noe av skylden for lite nybygging og nytenkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere