*Nettavisen* Økonomi.

- Volatiliteten i markedet har vært ekstrem

OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Men fredag vil børsen svinge opp, tror analysesjef.

Økte oljepriser og positiv stemning på USA-børsene vil gi drahjelp til Oslo Børs fredag, tror nettmegleren Netfonds.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,81 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I oljemarkedet omsattes nordsjøoljen for 48,9 dollar per fat i morgentimene, opp rundt en dollar siden i går ettermiddag.

I USA steg aksjeindeksene opp mot 0,8 prosent.

- De asiatiske børsene endte stort sett opp fredag, etter at aksjene på Wall Street steg torsdag kveld. Det er naturlig at Oslo Børs vil svinge opp på dette, i alle fall i åpningsminuttene. Oljeprisen er for øvrig opp 2,7 prosent fra gårsdagens nivåer, skriver Berntsen i Netfonds.

- Når det er sagt, volatiliteten i markedet har vært ekstrem de siste dagene, og det er naturlig å anta at denne trenden vil fortsette frem mot neste ukes viktige rentemøte i Fed.

Dropper storfusjon
Før bør varsler Telenor og TeliaSonera at de dropper sammenslåingen av de to selskapene i Danmark.

Selskapene har ikke klart å komme til enighet med EU-kommisjonen om vilkår som var akseptable for å fortsette arbeidet med å etablere en ny mobiloperatør, opplyser Telenor i en melding.

Det var i fjor de to selskapene inngikk en avtale om å slå sammen virksomhetene, en avtale som var avhengig av godkjenning av konkurransemyndighetene i EU.

Diskusjonene har nå kommet til et punkt der det ikke lengre var mulig å få godkjennelse for den foreslåtte sammenslåingen, opplyser Telenor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.