- Waleed Ahmed vil anke Bieber-dommen

Waleed Ahmed fikk en streng dom i California. Den blir nå anket.

Waleed Ahmed fikk en streng dom i California. Den blir nå anket. Foto: Privat

Før fristen går ut.

17.03.14 11:38

For en uke siden ble Waleed Ahmed (22) dømt til 11 år fengsel i USA. I tillegg må han tilbakebetale 1,001,505.50 dollar.

Aktor la opprinnelig ned en påstand om ni år i fengsel. Selv håpet nordmannen på 18 måneder.

Da var hans advokat usikker på om de skulle anke. Det skal de nå gjøre.

- Vi har bestemt oss for å levere inn en anke innen ankefristen går ut mandag, sier advokat hans Marius Graasvold til NRK.

Svindelsaken mot Ahmed har vært flere runder i amerikansk rettsvesen, og nå er det altså klart for mer.

- Ja, jeg angrer. Om jeg fikk én sjanse til i livet, vil jeg forandre på mine handlinger, men det er umulig. Slike handlinger vil ikke gjentas i fremtiden. Fengsel er ikke noe for meg. Jeg er glad for at jeg ble tatt, sa Ahmed i et eksklusivt intervju med Nettavisen for noen uker siden.

Les også: - Jeg er glad for at jeg ble tatt

Bieber-svindel

I 2010 sto næringstopper, kongelige, politikere og media i kø for å hylle Waleed Ahmed. Nordmannen ble presentert som Norges Mark Zuckerberg

Men høsten 2012 tok eventyret en brå slutt.

Ahmed ble pågrepet av det føderale politiet FBI i USA, siktet for å ha lurt en amerikansk investor til å betale nesten én millioner dollar, for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Disse rettighetene har Ahmed aldri hatt.

Alt dette skjedde kun noen måneder etter at den unge mannen innrømmet at store deler av hans virksomhet i Norge var basert på en bløff.

Fikk norsk støtte

I 2010, kun 18 år gammel, gikk Waleed Ahmed og hans daværende partner Flemming Bordoy til Innovasjon Norges distriktskontor i Telemark, og fortalte om en ide de fikk på en ferietur i Dubai. Lei av dårlig ladetid på iPhonen hadde de kommet på et iPhone-etui med solcelleteknologi som ladet telefonen.

Innovasjon Norge tente så på ideen at ga Waleed et etablererstipend på 150.000 kroner, slik at han kunne starte selskapet Grønt Norge.

Waleed selv hevdet overfor Østlandets Blad i april 2010 at han hadde fått 640.000 fra Innovasjon Norge, at de selv satset 300.000 kroner og at Aurora Group hadde bestilt 150.000 eksemplarer for salg i Norden. En kontrakt verdt 30 millioner kroner.

Det var etter dette at Ahmed fikk stor medieoppmerksomhet i Norge.

Waleed Ahmed er også tiltalt for forsikringssvindel i Norge. Denne saken skulle opprinnelig opp for Follo tingrett i sommer, men er utsatt på grunn av saken i USA.

BAKGRUNN: Norsk wonderboy fengslet for Bieber-svindel

Vet du noe om saken? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag