- Wall Street vet best, sa Clinton bak lukkede dører

VIL IKKE OFFENTLIGGJØRE: Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har nektet å offentliggjøre de betalte talene hun holdt i tiden etter at hun gikk av som utenriksminister i 2013. Nå har deler av dem blitt publisert av WikiLeaks.

VIL IKKE OFFENTLIGGJØRE: Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har nektet å offentliggjøre de betalte talene hun holdt i tiden etter at hun gikk av som utenriksminister i 2013. Nå har deler av dem blitt publisert av WikiLeaks. Foto: Brian Snyder (Reuters)

Hillary Clinton fikk 26,1 millioner dollar for taler til banktopper.

09.10.16 13:07

Bak lukkede dører sa Hillary Clinton at hun var for «frihandel og åpne grenser» og at direktører på Wall Street var best posisjonert til å reformere finanssektoren.

Les også: USA lover reaksjoner på påståtte hackerangrep fra Russland

Det kommer fram i avskrifter av Clintons betalte taler til finans- og banktopper i tiden fra hun gikk av som utenriksminister i 2013 og fram til 2015.

Clinton sa blant annet at hennes drøm «er et felles marked for hele [den vestlige] halvkule med frihandel og åpne grenser», viser et utdrag fra en tale hun holdt for en brasiliansk bank i 2013.

Clinton endret standpunkt til handelsavtaler samtidig som den demokratiske nominasjonskampen mot Bernie Sanders avslørte stor motstand mot frihandel på den demokratiske grasrota.

Republikaneren Donald Trump har angrepet Clinton for at hun tidligere har uttalt seg positivt om frihandelsavtaler som TPP.

Avskriftene fra talene er blitt offentliggjort etter at hackere brøt seg inn i epostene til John Podesta, Clinton-kampanjens øverste sjef. Det er WikiLeaks som har publisert epostene. Kritikere sier det er en del av Russlands forsøk på å påvirke presidentvalget.

Clinton har nektet å frigi talene, som hun fikk betalt minst 26,1 millioner dollar for å holde (i overkant av 210 millioner kroner med dagens kurs). (©NTB)

Les også: Trump-videoen dominerer debattoppkjøringen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.