NA24.no

- Wolfowitz må gå

Sist oppdatert:
Knallhard kritikk mot Verdensbank-sjefen etter kjæreste-skandalen.

Tidligere Verdensbank-topper går nå ut i et åpent brev og krever at sjefen Paul Wolfowitz trekker seg.

NA24 – din næringslivsavis

Det uavhengige organet som overvåker Verdensbankens arbeid, IEG, kommer med knallhard kritikk mot toppsjefen.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Wolfowitz hadde gitt sin bankansatte kjæreste Shaha Ali Riza et lønnshopp på nærmere 1,2 millioner kroner, uten styregodkjenning, da han overtok roret i banken 2005. Wolfowitz har beklaget dette, men har så langt uttalt at han vil fortsette som leder av banken.

Krever strakstiltak
I en uttalelse som gjengis i dagens utgave av Financial Times, advarer organet om at man med dagens situasjon står i fare for å gjøre ubotelig skade på bankens arbeid med fattigdomsbekjempelse og utvikling.

I den formelle uttalelsen som styret i Verdensbanken skal ta stilling til denne uken, ber IGE om øyeblikkelig endring av bankens ledelse og strakstiltak for å gjenopprette dens troverdighet.

Avisen offentliggjorde i dag et åpent brev fra 42 tidligere seniormedarbeidere. Disse tar til orde for at Wolfowitz går av med øyeblikkelig virkning.

Troverdigheten står på spill
De tidligere medlemmene av ledelsen i banken sier at om ikke Wolfowitz går av nå, er bankens rolle som en effektiv utviklingsinstitusjon og troverdighet i alvorlig fare for å bli ødelagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere