NA24.no

– Advokat mistenkt for menneskesmugling

MISTENKT: Advokaten er også siktet for medvirkning til grov menneskehandel i forbindelse med Lime-aksjonen i Oslo i fjor, der minst 18 personer ble pågrepet. Dette bildet er Lime i Kirkegaten i Oslo som nå er stengt.
MISTENKT: Advokaten er også siktet for medvirkning til grov menneskehandel i forbindelse med Lime-aksjonen i Oslo i fjor, der minst 18 personer ble pågrepet. Dette bildet er Lime i Kirkegaten i Oslo som nå er stengt. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet mistenker advokat Mohammad Shahzad Nazir (35) for menneskesmugling ved at han hjalp sin svigerfar til Norge.

Ifølge politiet skal den siktede advokaten ha ansatt sin svigerfar i Pakistan som arbeidsspesialist i sitt advokatfirma. Advokaten ga svigerfaren stilling som markedsdirektør og en årslønn på 500.000 kroner, skriver VG.

Med grunnlag i den påståtte falske spesialistgodkjenningen kom også advokatens svigermor til Norge og deres tre yngste barn, får avisen opplyst.

– Påtalemyndigheten viser til at den siktede advokaten fremdeles er siktet for medvirkning til grov menneskehandel, og at retten gjentatte ganger har funnet at det foreligger skjellig grunn til mistanke om overtredelse av straffelovens paragraf 224. Ut over dette ønsker ikke påtalemyndigheten å kommentere eventuell øvrig etterforskning som pågår, skriver påtaleansvarlig Anja Perminow Stenersen ved Romerike politidistrikt i en e-post til VG.

Advokaten er fra før siktet for medvirkning til grov menneskehandel og har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet i den store aksjonen mot Lime-systemet.

UDI innvilget søknaden til advokatens far våren 2011, som såkalt arbeidsspesialist, og han fløy til Norge kort tid senere.

Denne spesialisttillatelsen førte så til at han i slutten av 2011 fikk innvilget dette permanent opphold.

Nazirs forsvarer, advokat Arvid Sjødin, mener mistankene mot hans klient er grunnløse, men har for øvrig ingen kommentar til saken.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere