*Nettavisen* Økonomi.

– Altfor få sparer til barna sine

Bare 54 prosent av nordmenn sparer fast til sine etterfølgere. Foreldre med barn uten sparing taper i boligmarkedet mener DNB. Foto: (Illustrasjonsfoto)

Halvparten sparer fast til barna sine.

DNB anbefaler foreldre å spare til barnas bolig, men kun halvparten sparer fast til barna sine (54 prosent), viser en undersøkelse som Norstat har gjennomført for DNB.

Barn som har foreldre som sparer fast til dem, kommer best ut økonomisk sett, erfarer DNB.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Nettopp derfor kan disse barna bli fremtidige vinnere i boligmarkedet, mener konserndirektør i DNB, Karin Bing Orgland.

DNB mener at fast sparing fungerer langt bedre enn å spare sporadisk. Mange av barna som blir spart til regelmessig kan komme til å ha beløp oppimot egenkapitalkravet når det blir aktuelt for dem å kjøpe sin første bolig, og det kan være avgjørende for at de får tatt opp boliglån.

Bankene kan ikke gi mer enn 85 prosent av kjøpesummen i boliglån, som en følge av myndighetenes egenkapitalkrav på 15 prosent.

- Det at fast sparing gir bedre resultater enn sporadisk skyldes nok i stor grad at det er lettere å bruke penger som står på brukskontoen enn å ta dem fra en sparekonto, i hvert fall fra barnas sparekonto, poengterer Orgland.

Månedlig sparebeløp
Ifølge undersøkelsen sparer 59 prosent av foreldrene 500 kroner eller mindre i måneden til barna sine, mens 32 prosent sparer mellom 500 og 1000 kroner. Bare 6 prosent sparer mer enn 1000 kroner.

Undersøkelsen viser også at 80 prosent av foreldrene som sparer til barna sine sparer langsiktig, mens 17 prosent er åpne for at sparepengene kan benyttes underveis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag